Reactia lui Djokovic dupa calificarea in finala Australian Open

Joi, 30 Ianuarie 2020, ora 18:45
6358 citiri
Reactia lui Djokovic dupa calificarea in finala Australian Open
Foto: Twitter/ Novak Djokovic

"Serviciul m-a scos de multe ori din incurcatura", a recunoscut tenismanul sarb Novak Djokovic, numarul 2 mondial, dupa ce a trecut joi fara mari probleme de elvetianul Roger Federer, cu 7-6 (1), 6-4, 6-3, in prima semifinala de la Australian Open, urmand sa joace in ultimul act cu invingatorul dintre germanul Alexander Zverev si austriacul Dominic Thiem.

Intrebat, in conferinta de presa de dupa meci, daca i-a fost greu sa abordeze meciul fara sa stie in ce conditie fizica este Federer, care avea dureri la aductori, Djokovic a raspuns:

"Am incercat sa ma gandesc la mine. Echipa mea mi-a spus sa acord prioritate senzatiilor mele in loc sa ma gandesc cum se va simti el, cum se va simti sau cum va juca. E insa mai usor de zis decat de facut. La inceput, am dat prea mare importanta la ce facea el. Nu loveam asa cum voiam. Serviciul m-a scos de multe ori din incurcatura. Dupa ce am luat primul set, care a fost crucial, m-am relaxat putin si am inceput sa lovesc mai bine mingea. Simteam cum controlez mai bine meciul. Nu e niciodata usor sa joci impotriva lui Roger. Era clar ca suferea. Se vedea dupa cum se misca. Merita respect fiindca a incercat sa dea ce are mai bun. A jucat foarte bine. Venea la fileu si incerca sa varieze loviturile."

"Da, sunt multumit de cum m-am simtit si cum am jucat. Cred ca ATP Cup (castigata de Serbia - n.red.) a decurs cu adevarat bine pentru mine, am petrecut multe ore pe teren, la simplu si la dublu. A fost o buna pregatire pentru Openul Australiei. Acum am doua zile de odihna, ceaa ce-mi lasa mai mult timp sa ma refac si sa regasesc energia de care e nevoie pentru finala", a afirmat sarbul.

Intrebat pe cine crede ca va intalni in finala, pe Thiem sau pe Zverev, el a spus: "Dominic a castigat ultima noastra intalnire directa, la Londra, a fost foarte echilibrat. Ieri a jucat un meci incredibil impotriva lui Rafa. E categoric unul dintre cei mai buni jucatori din lume. Merita sa ajunga aici. S-ar spune ca a progresat mult pe suprafata dura, fiindca jocul lui e facut mai mult pentru suprafetele lente. Cred insa ca victoria lui de anul trecut de la Indian Wells, invingandu-l pe Roger in finala, l-a facut probabil sa aiba mare incredere ca poate castiga si turnee mari pe alte suprafete. Alexander n-a inceput foarte bine anul. M-am antrenat cu el la Brisbane in timpul ATP Cup. Nu se simtea prea bine pe teren, era lipsit de incredere. E impresionant cum a jucat pana acum in acest turneu, construindu-si jocul si aratand un nivel ai ridicat."

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Djokovic finala Australian Open, #Australian Open rezultate , #Roger Federer