Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Novak Djokovici intervine in conflictul major de la Australian Open

Sambata, 01 Februarie 2020, ora 10:05
13025 citiri
Novak Djokovici intervine in conflictul major de la Australian Open
Foto: Instagram/Novak Djokovici

Novak Djokovici a intervenit in conflictul major izbucnit la Australian Open 2020.

Tenismenul sarb i-a luat apararea lui Margaret Court, dupa ce Martina Navratilova si John McEnroe au cerut schimbarea numelui arenei, din cauza declaratiilor homofobe facute de fosta tenismena.

"Margaret este o campioana urias, o eroina a tenisului in Australia si in jurul lumii. Este una dintre cele mai importante jucatoare din istorie. Evident ca atunci cand spune ceva de acest gen are un impact major.

Nu sustin ce a zis, nu mi se pare ca avea dreptul sa o faca, dar probabil a avut motivele ei si trebuie sa respectam faptul ca a avut o opinie diferita", a spus Djokovici intr-o conferinta de presa.

Navratilova a intrat pe teren alaturi de John McEnroe, cerand schimbarea numelui arenei Margaret Court, iar organizatorii au declarat ca au incalcat protocolul.

Cei doi fosti mari tenismeni au afisat un banner pe care scria "Evonne Goolagong Arena", cerandu-le astfel organizatorilor sa schimbe numele arenei Margaret Court.

Navratilova si McEnroe au recurs la acest gest din cauza declaratiilor dure facute de Court impotriva homosexualilor.

Evonne Goolagong a fost o mare tenismena din Australia, ce are 7 turnee de Grand Slam in palmares. In schimb, Court are 24 de trofee de Grand Slam si este cea mai titrata din istorie.

In replica, organizatorii de la Australian Open au transmis ca "doi invitati de marca au incalcat protocolul competitiei" prin bannerul afisat.

In schimb, Navratilova si-a motivat gestul spunand ca numele arenei trebuie schimbat.

"Simteam ca aceasta discutie s-a incheiat. M-am gandit ca Tennis Australia va face ceva sau conducerea regiunii Victoria, dar nimic nu s-a intamplat. Iar Margaret ataca in continuare comunitatile homosexuale.

Sotia mea Julia mi-a spus ca ma plang despre asta, dar ce am de gand sa fac? Si i-am sps ca am facut tot ce am putut, am scris o scrisoare, am fost vocala, iar cand am ajuns aici am avut ideea banner-ului", a afirmat Navratilova la BBC.

C.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Novak Djokovici conflict Australian Open, #Martina Navratilova Margaret Court , #stiri Novak Djokovici