Surpriză uriașă la ATP Monte-Carlo. Novak Djokovic a fost eliminat și s-a enervat: ”Taci din gură!”

Marti, 12 Aprilie 2022, ora 19:42
6377 citiri
Surpriză uriașă la ATP Monte-Carlo. Novak Djokovic a fost eliminat și s-a enervat: ”Taci din gură!”
Novak Djokovic, învins de Davidovich Fokina

Tenismenul Novak Djokovic, locul 1 ATP, a fost eliminat, marţi, în turul al doilea al turneului Masters 1.000 de la Monte Carlo, în care a fost direct acceptat.

El a fost învins, cu scorul de 6-3, 6-7 (5), 6-1, de spaniolul Alejandro Davidovich Fokina, locul 46 mondial, după un meci care a durat aproape trei ore.

Cu puţine meciuri disputate în acest an şi cu 51 de erori neforţate, liderul mondial a arătat un joc departe de evoluţiile cu care domina tenisul masculin în 2021, dar a luptat cu ardoare pentru fiecare minge, în partida din Principatul Monaco.

În setul secund, Djokovic a fost condus cu 6-3, 3-0, apoi cu 6-3, 4-2, dar a revenit şi a trimis setul în tie-break, în care a ieşit din nou dintr-o situaţie dificilă, la 2-4, pentru a egala scorul pe tabelă.

În decisiv, Fokina a avut 2-0, scor la care a ratat trei mingi de dublu break. Nu a mai ratat şansa la 3-1 şi a fost de neoprit până la final, impunându-se două aproape trei ore de joc.

Fokina va evolua în optimi cu învingătorul dintre britanicul Daniel Evans, locul 27 ATP, şi belgianul David Goffin, locul 47 ATP.

Meciul a fost marcat și de un moment tensionat, în care Djokovic a fost deranjat vizibil de gălăgia din tribune. ”Taci din gură!”, s-a adresat sârbul spectatorului cu pricina.

Novak Djokovic a fost protagonistul unui mare scandal la Australian Open, după ce a intrat în ţara de la Antipozi fără a fi vaccinat. El a fost expulzat din Australia şi a început sezonul 2022 abia în februarie, la Dubai, unde a fost eliminat în sferturile de finală, de cehul Jiri Vesely. Acestea au fost singurele trei meciuri disputate de sârb în 2021 înainte de a merge în principat.

Djokovici a ratat apoi turneele masters de la Indian Wells şi Miami, tot din motive de vaccinare, în condiţiile în care autorităţile americane au interzis persoanelor care nu au primit serul anti-Covid-19 intrarea în SUA.

Cine a eliminat-o pe japoneza Osaka la WTA Madrid. Alte rezultate de joi
Cine a eliminat-o pe japoneza Osaka la WTA Madrid. Alte rezultate de joi
Jucătoarea niponă de tenis Naomi Osaka, fostă nr. 1 mondial la feminin, în prezent pe locul 197, a fost eliminată joi, în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii...
Ana Bogdan, eliminată la WTA Madrid după un ”thriller” de trei ore și jumătate. Românca a ratat o minge de meci
Ana Bogdan, eliminată la WTA Madrid după un ”thriller” de trei ore și jumătate. Românca a ratat o minge de meci
Tenismena Ana Bogdan a suferit o eliminare dureroasă, marți, în primul tur al turneului WTA 1000 de la Madrid. Ana Bogdan, locul 64 mondial, a fost învinsă de chinezoaica Wang Xiyu (52...
#Novak Djokovic, #Monte Carlo, #atp, #eliminare , #Stiri Novak Djokovic