Continuă veștile proaste pentru Novak Djokovic. Anunțul oficial făcut de ATP

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 17:22 7250 citiri
Novak Djokovic. Foto: Facebook / Novak Djokovic

ATP i-a atenţionat pe jucători cu privire la consecinţele aplicării legii referitoare la certificatul de vaccinare împotriva cononavirusului în Franţa, precizând, într-un comunicat transmis sportivilor, că nu vor putea evolua dacă nu sunt imunizaţi, relatează L’Equipe.

Legea le interzice sportivilor nevaccinaţi să participe la orice eveniment sportiv începând din 24 ianuarie.

“Jucătorii nevaccinaţi nu vor putea participa la turneele din Franţa. Jucătorii trebuie să fie vaccinaţi cu schemă completă pentru a putea concura sau să aibă certificat medical perin care să fie scutiţi de vaccinare din motive medicale”, a notat ATP în comunicat.

Forul a adăugat că există în continuare un semn de întrebare în ceea ce priveşte situaţia jucătorilor care s-au vindecat recent de covid-19, dacă ei vor putea concura în cazul în care li s-a făcut cel puţin o doză de vaccin. “Solicităm clarificări din partea federaţiei franceze de tenis şi a guvernului francez înainte să vă oferim un update de îndată ce noi informaţii vor fi disponibile”.

Acest mesaj al ATP vine în contextul în care Novak Djokovici nu poate participa la Australian Open deoarece nu este vaccinat. El a făcut deplasarea în Australia şi primise viză, având o adeverinţă de exceptare de la vaccinare, însă viza i-a fost anulată de două ori şi sârbul a fost nevoit să părăsească Australia după câteva zile petrecute acolo, unele chiar într-un hotel de carantină, reţinut.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News