Încă o veste mare pentru Novak Djokovic: anunț de ultimă oră al americanilor

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 14:57
3266 citiri
Încă o veste mare pentru Novak Djokovic: anunț de ultimă oră al americanilor
Novak Djokovic

Tenismanul sârb Novak Djokovic, care a revenit începând de luni pe prima poziţie a clasamentului ATP, va putea participa la ediţia din acest an a US Open, turneul de Mare Şlem de la New York, după ce autorităţile americane au decis să ridice interdicţia de intrare pe teritoriul Statelor Unite a persoanelor nevaccinate împotriva Covid-19, informează L'Equipe.

Djokovic, în vârstă de 35 de ani, a câştigat al 22-lea său titlu de Grand Slam, egalându-l astfel pe spaniolul Rafael Nadal, după ce s-a impus pentru a zecea oară în cariera sa la Australian Open, competiţie în finala căreia l-a învins duminică pe grecul Stefanos Tsitsipas.

Anul 2023 a început astfel în cel mai bun mod pentru campionul sârb, care în urmă cu un an era expulzat din Australia, în urma unei bătălii judiciare legată de nevaccinarea sa împotriva coronavirusului, iar apoi a ratat şi US Open 2022, din acelaşi motiv.

Singurele turnee de Mare Şlem la care sârbul a putut participa anul trecut au fost cele de la Roland Garros şi Wimbledon, la ultimul dintre ele Djokovic reuşind să câştige trofeul.

La finalul US Open 2022, încheiat pe 11 septembrie, Djokovic i-a cedat fotoliul de lider clasamentului ATP spaniolului Carlos Alcaraz, campionul de la Flushing Meadows, pe care l-a recuperat luni, după 20 de săptămâni.

Autorităţile din Statele Unite au decis să ridice interdicţiile legate de Covid-19 începând cu data de 11 mai 2023, ceea ce înseamnă că Novak Djokovic nu va putea lua parte la turneele de la Indian Wells şi Miami, ambele de categoria Masters 1.000 ATP, programate în primăvară. Această absenţă i-ar putea pune în pericol poziţia de numărul unu mondial, în cazul unor performanţe bune ale rivalilor săi Carlos Alcaraz şi Stefanos Tsitsipas la turneele americane.

Decizia "bombă" pe care a luat-o Novak Djokovic: l-a scos din echipa lui pe Goran Ivanisevic
Decizia "bombă" pe care a luat-o Novak Djokovic: l-a scos din echipa lui pe Goran Ivanisevic
După șase ani de colaborare, sârbul Novak Djokovic a decis să renunțe la croatul Goran Ivanisevic. Novak Djokovic a anunțat încetarea colaborării cu Goran Ivanisevic. Sârbul a explicat...
De pe plaja din Miami, Mihaela Buzărnescu și-a anunțat revenirea în tenis FOTO
De pe plaja din Miami, Mihaela Buzărnescu și-a anunțat revenirea în tenis FOTO
Fără meci jucat din august 2022, când s-a accidentat grav la un turneu Challenger de la Iași, Mihaela Buzărnescu a dezvăluit că vrea să joace la US Open 2024 și va încerca să profite de...
#Novak Djokovic, #US Open, #Australian Open , #stiri tenis