Ce a declarat Novak Djokovic după ce tatăl lui s-a fotografiat cu fanii lui Putin

Vineri, 27 Ianuarie 2023, ora 16:00
5954 citiri
Ce a declarat Novak Djokovic după ce tatăl lui s-a fotografiat cu fanii lui Putin
Novak Djokovic

Novak Djokovic va juca duminică în finala de la Australian Open împotriva jucătorului grec Stefanos Tsitsipas.

Djokovic a trecut azi îm semifinale de americanul Tommy Paul. Sârbul nu l-a mai avut în loja lui pe tatăl său, care a fost în centrul unui scandal nediatic.

El s-a fotografiat cu un grup de suporteri care purtau steaguri cu chipul lui Putin.

Djokovic a încercat astăzi, după meci, să justifice acțiunile tatălui său: "Tatăl meu s-a întâlnit după fiecare meci cu fanii, să vorbească cu ei, să facă poze. Era foarte multe steaguri cu Serbia în acea zonă și el nu a văzut (n.r. - steagul cu figura lui Putin). E păcat că această eroare de interpretare a condus la un asemenea scandal. Noi, ca familie, am trecut prin războaie și nu vom fi niciodată în favoarea unui război".

Tatăl lui Novak Djokovici, Srdjan, a declarat vineri că nu va asista la semifinala fiului său de la Australian Open şi că va urmări meciul “de acasă”. Anunţul a venit în contextul controverselor stârnite de imaginile cu el alături de susţinătorii lui Vladimir Putin, relatează Reuters.

“Sunt aici doar ca să îmi susţin fiul. Nu am avut intenţia de a provoca astfel de titluri de presă sau perturbări. Drept urmare, am ales să văd semifinala de acasă”, a precizat Srdjan Djokovici.

Sârbul a fost fotografiat miercuri seară alături de susţinătorii lui Vladimir Putin, la Australian Open. Patru bărbaţi au fost evacuaţi din Melbourne Park de poliţia din Victoria miercuri seară, după ce au scandat sloganuri pro-ruse şi pro-Vladimir Putin pe treptele Rod Laver Arena în timp ce arborau numeroase steaguri ruseşti, inclusiv unul cu chipul lui Putin pe el. Înainte de evacuarea celor patru susţinători pro-Kremlin, Srdjan Djokovic s-a întâlnit cu fani în afara Rod Laver Arena şi a făcut fotografii cu un spectator purtând o cămaşă cu simbolul „Z” în timp ce ţinea un steag rusesc cu chipul lui Putin. În videoclipul postat de Aussie Cossack pe YouTube, Srdjan Djokovici părea să spună „zivjeli Russiyani”, adică „trăiască cetăţenii ruşi” înainte de a pleca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ion Țiriac îi bate obrazul lui Novak Djokovic: ”A uitat asta. Trei sferturi din succesul lui...”
Ion Țiriac îi bate obrazul lui Novak Djokovic: ”A uitat asta. Trei sferturi din succesul lui...”
Fostul tenisman Ion Ţiriac a participat, sâmbătă, în conferinţa de presă organizată cu ocazia tragerii la sorţi a tabloului principal la Ţiriac Open, care se va desfăşura la Baza...
Novak Djokovic, declarații sincere după eliminarea de la Monte Carlo: "Faptul că nu am luat un titlu..."
Novak Djokovic, declarații sincere după eliminarea de la Monte Carlo: "Faptul că nu am luat un titlu..."
Tenismanul sârb Novak Djokovici, locul 1 mondial, spune că "nu are deloc un sezon grozav" după ce a pierdut în faţa lui Casper Ruud în semifinalele Mastersului de la Monte Carlo....
#Novak Djokovic, #Australian Open, #srdjan djokovic, #tata djokovic, #finala Australian Open, #Tsitsipas , #Australian Open