Novak Djokovic nu are cum să scape de autoritățile din Serbia. Ce i se pregătește tenismenului

Miercuri, 12 Ianuarie 2022, ora 21:56
8842 citiri
Novak Djokovic nu are cum să scape de autoritățile din Serbia. Ce i se pregătește tenismenului
Novak Djokovic. Foto: Facebook / Novak Djokovic

Avocaţi din Serbia au declarat, miercuri, că liderul ATP, Novak Djokovic, riscă o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar încarcerarea, după ce a recunoscut că a încălcat regulile cu privire la izolare în perioada în care a fost infectat cu coronavirus. Premierul Serbiei a avertizat că în cazul lui Djokovic pare să fie o "încălcare clară a regulilor", informează The Guardian.

În Serbia, încălcarea regulilor de izolare se află sub incidenţa articolului 248 al Codului Penal şi poate atrage o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar în trei ani de închisoare. Însă în cazul sportivului mai probabilă este o pedeapsă de muncă în folosul comunităţii.

Premierul Serbiei, Ana Brnabic, a declarat că Djokovic ar trebui să dea explicaţii cu privire la momentul în care a fost testat.

În Australia, decizia autorităţilor privind o posibilă nouă anulare a vizei de intrare în ţară a lui Novak Djokovic este aşteptată, după ce avocaţii jucătorului au depus noi documente în acest caz

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată". Însă el a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Djokovii.

Liderul ATP a recunoscut că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe", deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist". Djokovici spune că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii.

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipa lui în numele lui”.

În acelaşi timp, el a insistat că alte informaţii apărute în presă, despre faptul că el ar fi apărut în public în urma testării pozitive pentru Covid-19, reprezintă o "dezinformare”.

Novak Djkovic a câştigat apelul la decizia autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţară, dar nu este sigur că va juca la Australian Open, deoarece ministrul Imigraţiei din statul de la Antipozi poate decide din nou că sârbul trebuie să părsească ţara.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

Decizia "bombă" pe care a luat-o Novak Djokovic: l-a scos din echipa lui pe Goran Ivanisevic
Decizia "bombă" pe care a luat-o Novak Djokovic: l-a scos din echipa lui pe Goran Ivanisevic
După șase ani de colaborare, sârbul Novak Djokovic a decis să renunțe la croatul Goran Ivanisevic. Novak Djokovic a anunțat încetarea colaborării cu Goran Ivanisevic. Sârbul a explicat...
Ministrul sârb de externe, declarație la ONU: "Adevărul despre agresiunea NATO asupra Republicii Federale Iugoslavia este trecut sub tăcere"
Ministrul sârb de externe, declarație la ONU: "Adevărul despre agresiunea NATO asupra Republicii Federale Iugoslavia este trecut sub tăcere"
Ministrul sârb de externe şi prim viceprim-ministru, Ivica Dacic, a declarat luni la New York că Serbia este dezamăgită de faptul că "adevărul despre agresiunea NATO din 1999 asupra...
#Novak Djokovic, #Novak Djokovic clasament ATP, #Novak Djokovici conflict Australian Open, #Serbia , #Stiri Novak Djokovic
Comentarii