S-a aflat decizia pe care o va lua Australia în privința lui Novak Djokovic

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 00:03
15639 citiri
S-a aflat decizia pe care o va lua Australia în privința lui Novak Djokovic
Novak Djokovic. Foto: Facebook / Novak Djokovic

Viza liderului ATP Novak Djokovici ar urma să fie anulată din nou, joi, iar ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, va decide expulzarea sportivului, susţine Paul Bongiorno, jurnalist la The Saturday Paper.

“Am auzit că Alex Hawke îl va da afară pe Joker mâine (n.r azi)", a scris Bongiorno, jurnalist politic australian experimentat.

Decizia autorităţilor australiene privind o posibilă nouă anulare a vizei de intrare în ţară a lui Novak Djokovici este aşteptată orele următoare, după ce avocaţii jucătorului au depus noi documente în acest caz

Novak Djokovici a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată". Însă el a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Djokovici.

Liderul ATP a recunoscut că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist". Djokovici spune că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii.

Djokovici a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipa lui în numele lui”.

În acelaşi timp, el a insistat că alte informaţii apărute în presă, despre faptul că el ar fi apărut în public în urma testării pozitive pentru Covid-19, reprezintă o "dezinformare”.

Novak Djkovici a câştigat apelul la decizia autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţară, dar nu este sigur că va juca la Australian Open, deoarece ministrul Imigraţiei din statul de la Antipozi poate decide din nou că sârbul trebuie să părsească ţara.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovici ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

Decizia "bombă" pe care a luat-o Novak Djokovic: l-a scos din echipa lui pe Goran Ivanisevic
Decizia "bombă" pe care a luat-o Novak Djokovic: l-a scos din echipa lui pe Goran Ivanisevic
După șase ani de colaborare, sârbul Novak Djokovic a decis să renunțe la croatul Goran Ivanisevic. Novak Djokovic a anunțat încetarea colaborării cu Goran Ivanisevic. Sârbul a explicat...
Pilotul care a fost la un pas de o tragedie în Formula 1: ”Roșu, roșu, roșu! Sunt în mijloc, roșu! La naiba!” VIDEO
Pilotul care a fost la un pas de o tragedie în Formula 1: ”Roșu, roșu, roșu! Sunt în mijloc, roșu! La naiba!” VIDEO
Pilotul spaniol Carlos Sainz Jr. (Ferrari) a câştigat duminică Marele Premiu al Australiei la Formula 1, care a avut loc pe circuitul Albert Park din Melbourne, în faţa a peste 130.000 de...
#Novak Djokovic, #Novak Djokovici conflict Australian Open, #Australia, #expulzare , #Stiri Novak Djokovic