Novak Djokovic a egalat la Australian Open un record istoric deținut de Andre Agassi

Miercuri, 25 Ianuarie 2023, ora 17:37
1784 citiri
Novak Djokovic a egalat la Australian Open un record istoric deținut de Andre Agassi
Novak Djokovic

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul 5 mondial, s-a calificat în semifinalele Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, învingându-l în trei seturi, 6-1, 6-2, 6-4, pe rusul Andrei Rublev (nr. 6), într-o partidă disputată miercuri

Djokovic (35 ani), care a cucerit de nouă ori până acum trofeul la competiţia de la antipozi (un record), a jucat şi de această dată cu un bandaj la piciorul stâng, în urma unei probleme musculare care i-a perturbat jocul în primele sale trei meciuri de la Melbourne Park, dar care nu a mai părut să-l afecteze începând cu sfertul de finală câştigat în faţa australianului Alex de Minaur, pe care l-a învins tot în trei seturi.

Sârbul îl va înfrunta în penultimul act pe americanul Tommy Paul care a trecut la rândul său miercuri în sferturile de finală, cu 7-6 (8/6), 6-3 5-7, 6-4, de compatriotul său Ben Shelton.

Djokovic luptă la Melbourne pentru câştigarea celui de-al 22-lea său titlu de Mare Şlem, care i-ar permite să egaleze recordul rivalului său spaniol Rafael Nadal.

Dacă va câştiga a zecea sa coroană la Australian Open, Novak Djokovic va reveni în fotoliul de lider al clasamentului ATP, pe care l-a ocupat anterior timp de 373 de săptămâni (record absolut).

După victoria cu Rublev, Novak Djokovic a atins borna 26 în ceea ce privește victoriile consecutive la Australian Open, egalându-l pe celebrul american Andre Agassi. Performanța sârbului a venit în urma victoriilor din 2019, 2020 și 2021 (în 2022 n-a participat), în timp ce americanul Agassi s-a impus la edițiile 2000, 2001 și 2003 (în 2002 n-a participat).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Încă un premiu pentru Novak Djokovic. La cea de-a 25-a ediţie a Trofeelor Laureus, tenismanul sârb a fost desemnat Sportivul Anului, în urma sezonului 2023, în care a câştigat al 24-lea...
Retragere de ultimă oră a liderului mondial Novak Djokovic. Ce planuri are tenismenul sârb
Retragere de ultimă oră a liderului mondial Novak Djokovic. Ce planuri are tenismenul sârb
La fel ca anul trecut, numărul 1 mondial Novak Djokovic nu va participa la turneul Masters 1000 de la Madrid şi se va concentra pe turneul de la Roma (6-19 mai) pentru a se pregăti pentru Roland...
#Novak Djokovic, #Australian Open, #Andre Agassi , #stiri tenis