Novak Djokovic e din nou în captivitate în Australia! Sârbul e reținut într-o locație secretă până duminică

Sambata, 15 Ianuarie 2022, ora 00:46 7569 citiri
Novak Djokovic

Sâmbătă dimineaţa în Australia, la ora locală 08.00 (23.00, ora României, vineri seară), Novak Djokovic a fost obligat să se prezinte la o audiere cu oficialii Forţei de Frontieră, înainte de a intra în detenţie.

Ca urmare a îngrijorării exprimate de avocaţii sportivului, s-a convenit ca Djokovic să fie reţinut într-un loc care să nu fie dat publicităţii, din motive de siguranţă şi pentru a se evita “un circ mediatic”.

Apelul tenismanului sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, împotriva anulării vizei sale de Australia va fi judecat, duminică, de un tribunal federal.

Judecătorul Anthony Kelly, reprezentantul statului Victoria, a trimis cazul la tribunalul federal, în urma unei audieri de urgenţă care a avut loc vineri, după ce ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, i-a anulat viza sportivului sârb.

Sârbului i se va permite să petreacă timp împreună cu avocaţii săi, atât sâmbătă, cât şi duminică, în încercarea de a obţine viza de şedere în Australia, pentru a putea participa la turneul Australian Open, care debutează luni la Melbourne.

Ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, i-a anulat, vineri, viza de Australia liderului mondial, pe motive de ''interes public''.

''Astăzi mi-am exercitat puterea în temeiul secţiunii 133C (3) din Legea privind migraţia de a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate şi bună ordine, pe motiv că era în interesul public să fac acest lucru. În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenţie informaţiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forţa Australiană de Frontieră şi dl Djokovic'', a spus ministrul Imigraţiei într-un comunicat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News