Cine a plătit cheltuielile de judecată în cazul Novak Djokovic. Suma ar fi fost imensă

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 15:14
8834 citiri
Cine a plătit cheltuielile de judecată în cazul Novak Djokovic. Suma ar fi fost imensă
Novak Djokovic. Foto: Facebook / Novak Djokovic

Tennis Australia, organizatoarea Australian Open, ar fi plătit cheltuielile de judecată în urma apelului formulat de Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei şi pierdut, duminică, la Melbourne, informează presa australiană, citată de lequipe.fr.

"Organizatorii Australian Open, care primesc milioane de dolari din fonduri publice în fiecare an, au acceptat să plătească costurile judiciare ale vedetei sârbe expulzate”, a scris ediţia australiană a Daily Mail.

Pentru a pleda în favoarea sa, liderul ATP a angajat o echipă de avocaţi de nivel înalt care să-l reprezinte în instanţă.

Tennis Australia nu a negat informaţia că a plătit taxa, pe care o sursă apropiată TA a dezvăluit-o pentru Daily Mail Australia", se arată în articolul citat.

Costurile estimate nu au fost încă dezvăluite, dar tot conform publicaţiei citate suma ar putea fi în jur de jumătate de milion de dolari australieni (318.000 de euro).

"Ceea ce oamenii nu ştiu este că Tennis Australia plăteşte costurile din justiţie... Nu Novak. Ei primesc fonduri guvernamentale pentru eveniment (Australian Open), aşa că în cele din urmă contribuabilii îi vor plăti taxele legale, chiar dacă el a pierdut", a spus sursa publicaţiei citate.

În acelaşi timp, organizatorii Australian Open au refuzat să-i acorde asistenţă juridică jucătoarei cehe Renata Voracova, de asemenea nevaccinată, care a fost şi ea deportată după anularea vizei.

Novak Djokovici, care se opune vaccinării, a părăsit Australia, duminică, la bordul unui avion al companiei Emirates cu destinaţia Dubai, după ce apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia a fost respins de un tribunal din Melbourne.

El a ajuns, luni, la Belgrad, fiind aşteptat la Aeroportul Nikola Tesla de un număr mare de jurnalişti, dar şi de câteva zeci de fani. Tenismenul nu a discutat cu presa, folosind o altă ieşire pentru a părăsi aeroportul.

Probleme pentru ultima adversară a lui Halep! A învins-o pe Simona, dar vrea să se retragă
Probleme pentru ultima adversară a lui Halep! A învins-o pe Simona, dar vrea să se retragă
Paula Badosa este ultima jucătoare cu care s-a confruntat Simona Halep pe care a învins-o după ce a pierdut primul set cu 6-1. Badosa a intrat la idei după meciul cu Halep și spune că vrea...
Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Încă un premiu pentru Novak Djokovic. La cea de-a 25-a ediţie a Trofeelor Laureus, tenismanul sârb a fost desemnat Sportivul Anului, în urma sezonului 2023, în care a câştigat al 24-lea...
#Novak Djokovic, #Novak Djokovici conflict Australian Open, #tenis, #Australian Open , #Stiri Novak Djokovic