Sârbul Novak Djokovic a inaugurat un teren de tenis în Bosnia. Acolo au fost descoperite piramide construite de o civilizaţie misterioasă

Miercuri, 13 Iulie 2022, ora 22:56 3353 citiri
Novak Djokovic

La trei zile după ce a câştigat turneul de la Wimbledon, Novak Djokovici a mers, miercuri, în Bosnia, pentru a inaugura terenuri de tenis într-un "parc arheologic”, al cărui manager susţine că găzduieşte o piramidă şi unde jucătorul sârb se întoarce adeseori.

După o primă vizită în 2020 la "Parcul Piramidei Bosniace a Soarelui”, pe care Djokovici îl descrisese drept "paradisul pe pământ”, s-a întors acolo de cel puţin patru ori, singur sau cu familia, întotdeauna primit foarte călduros de către proprietarul, Semir Osmanagic, scrie lefigaro.fr.

Potrivit acestuia din urmă, un om de afaceri bosniac pasionat pentru civilizaţiile antice, ideea construirii unui centru regional de pregătire a apărut în timpul ultimei vizite a lui Djokovici din martie.

"Am convenit să construim două terenuri în parcul nostru pentru antrenamentul jucătorilor de top, unul în ciment şi celălalt pe zgură”, a anunţat recent Semir Osmanagic.

Pe tot parcursul zilei au fost organizate festivităţi şi turnee pentru inaugurarea acestor terenuri înconjurate de copaci, inclusiv mai multe meciuri demonstrative, inclusiv unul între Novak Djokovici şi croatul Ivan Dodig.

Exploratorul bosniac Semir Osmanagic susţine de douăzeci de ani că a descoperit nu una, ci mai multe piramide construite de o civilizaţie misterioasă lângă Visoko.

În plus, echipele sale curăţă de câţiva ani galerii subterane din apropierea "piramidei Soarelui” despre care se laudă cu efecte benefice pentru sănătatea vizitatorilor, al căror număr a crescut considerabil de când Djokovici a mers acolo.

Djokovici a explicat pentru AFP în 2020 că s-a simţit "regenerat” după o vizită la aceste galerii subterane.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Luni, 28 Noiembrie 2022
Brazilia
18:00
Elveția
Luni, 28 Noiembrie 2022
Portugalia
21:00
Uruguay
Marti, 29 Noiembrie 2022
Ecuador
17:00
Senegal
Echipe
M
V
E
I
G
P
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
0
1
3 - 3
3
2
0
0
2
1 - 5
0