Motivul pentru care Djokovic jubilează după victoria lui Zverev cu Alcaraz la Australian Open

Miercuri, 24 Ianuarie 2024, ora 17:37
3682 citiri
Motivul pentru care Djokovic jubilează după victoria lui Zverev cu Alcaraz la Australian Open
Novak Djokovic

Germanul Alexander Zverev, locul 6 în ierarhia tenisului masculin, l-a învins miercuri pe spaniolul Carlos Alcaraz, locul 2 ATP, în trei seturi, 6-1, 6-3, 6-7 (2/7), 6-4, şi s-a calificat în semifinale la Australian Open, unde îl va întâlni pe rusul Daniil Medvedev. Novak Djokovic va rămâne numărul 1 mondial la finalul competiției.

Zverev a condus cu 5-2 în setul 3, însă Alcaraz a avut o revenire spectaculoasă şi a amânat deznodământul partidei. Germanul s-a impus în cele din urmă după trei ore şi 5 minute.

Zverev, care a condus luna aceasta echipa Germaniei la victorie în United Cup, a disputat pentru a treia oară în cariera sa un sfert de finală la Australian Open, unde a ajuns în semifinale şi în 2020. Meciul de miercuri a fost pentru el al unsprezecelea sfert de finală la turneele de Marele Şlem.

Zverev nu a câştigat niciun turneu de Mare Şlem, cea mai mare performanţă a lui în competiţiile de această categorie fiind finala de la US Open în 2020.

Alcaraz nu a participat anul trecut la Australian Open din cauza unei accidentări. Un succes la Melbourne i-ar fi permis spaniolului să redevină lider mondial, în locul lui Novak Djokovic, care va rămâne astfel numărul 1 mondial.

Alcaraz a câştigat două turnee de Mare Şlem, US Open, în 2022, şi Wimbledon, în 2023.

Tot miercuri, Daniil Medvedev, locul 3 mondial, a trecut de polonezul Hubert Hurkacz, locul 9 mondial, în cinci seturi, 7-6 (7/4), 2-6, 6-3, 5-7, 6-4, după ceva mai puţin de patru ore de joc. Medvedev, dublu finalist la Melbourne (2021 şi 2022), va juca vineri a treia lui semifinală aici şi a opta într-un turneu de Mare Şlem.

În cealaltă semifinală, italianul Jannik Sinner (4 ATP) îl va întâlni pe liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, care va încerca să se impună pentru a unsprezecea oară la Australian Open pentru a ajunge la 25 de succese în turnee de Mare Şlem.

Medvedev, care a disputat miercuri meciul său cu numărul 100 în turnee de Mare Şlem, a avut nevoie de cinci seturi şi în partida din turul secund. Fostul lider mondial, campion la US Open în 2021, a revenit în faţa finlandezului Emil Ruusuvuori (53 ATP) după ce pierduse primele două seturi, 3-6, 6-7 (1/7), 6-4, 7-6 (7/1), 6-0.

Fenomenalul Alcaraz, cu o lovitură de geniu la Madrid: ”L-ar face mândru pe Federer” VIDEO
Fenomenalul Alcaraz, cu o lovitură de geniu la Madrid: ”L-ar face mândru pe Federer” VIDEO
Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz (3 ATP, favorit nr. 2) s-a calificat vineri în runda a treia a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.877.020 de euro,...
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
#Novak Djokovic, #Australian Open, #Alexander Zverev, #carlos alcaraz , #stiri tenis