Rezumatul unei zile agitate: care e situația actuală a lui Novak Djokovic și ce mai trebuie să așteptăm

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 14:31
6984 citiri
Rezumatul unei zile agitate: care e situația actuală a lui Novak Djokovic și ce mai trebuie să așteptăm
Novak Djokovic FOTO Twitter

Subiectul Novak Djokovic a ținut capul de afiș al zilei. Între zvonurile că a fost arestat și ciocnirile de stradă, cazul sârbului a rămas, totuși, la judecata unui singur om.

1. Ziua a început cu decizia judecătorului Anthony Kelly, care a întors decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Liderul ATP a primit permisiunea de a părăsi hotelul de carantină pentru a urmări procedurile de la tribunal în alt loc din Melbourne.

2. Tatăl lui Djokovic transmite către apropiații din media că fiul său a fost din nou arestat, informație care se dovedește a fi falsă.

3. Chiar dacă autoritățile australiene dezmint arestarea, fanii sârbului se îndreaptă spre clădirea de birouri unde jucătorul era împreună cu avocații lui. Susținătorii lui Nole se urcă pe o mașină neagră Audi, crezând că Djokovic este reținut din nou, iar situația degenerează (VIDEO). De fapt, jucătorul era în continuare alături de avocați într-o clădire de birouri din Melbourne Central District.

4. Apare motivarea deciziei luată de judecătorul Kelly: un viciu de procedură. Tenismenul nu a beneficiat de timpul promis pentru a formula obiecţii la intenţia de anulare a vizei de către autorităţile australiene de frontieră.

În acest moment, Novak Djokovic este un om liber și se poate plimba în voie prin Australia. Fratele lui susține că Nole a făcut chiar și un antrenament. Ce se mai poate schimba?

Singurul care mai poate interveni și poate anula viza lui Djokovic este Alex Hawke, ministrul Imigrării din Australia. Publicația australiană The Age, care a relatat cu acuratețe evenimentele de până acum, susține că Hawke va lua o decizie marți dimineața (luni noapte în România). Dacă Hawke decide să anuleze viza, Djokovic poate contesta din nou această hotărâre.

În cazul în care Hawke acceptă decizia judecătorului Kelly și nu intervine, Djokovic poate începe să se antreneze pentru Australian Open (17 – 31 ianuarie). Sârbul este jucătorul cu nouă trofee la Melbourne și, în cazul în care va câștiga din nou, va deveni singurul tenismen cu 21 de Grand Slamuri în palmares.

Citește și:

Rafael Nadal: În plan sportiv, mi-aș dori ca Djokovic să nu joace. Dar corect ar fi să joace!

John Isner: Djokovic să facă totul să câștige, apoi să nu mai calce în Australia!

Djokovic a prezentat un test PCR pozitiv de pe 16 decembrie! O zi mai târziu, el stătea în preajma copiilor fără mască, iar pe 18 decembrie făcea ședințe foto pentru LEquipe

Mai mulți minori, inculpați pentru atacul din Sydney. Ce au descoperit autoritățile în timpul perchezițiilor
Mai mulți minori, inculpați pentru atacul din Sydney. Ce au descoperit autoritățile în timpul perchezițiilor
Cinci adolescenţi au fost inculpaţi pentru terorism în urma unei investigaţii asupra unui atac cu armă albă de la o biserică din Sydney din aprilie în care două persoane au fost...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Novak Djokovic, #Australia, #melbourne, #arestat, #Tata, #Rafael Nadal, #fani djokovic, #cicniri , #stiri tenis