Numele lui Djokovic, din nou în centrul unui scandal! Ce jucători au luat atitudine până acum

Miercuri, 02 Noiembrie 2022, ora 06:28
8769 citiri
Numele lui Djokovic, din nou în centrul unui scandal! Ce jucători au luat atitudine până acum
Novak Djokovic

ATP, asociația care guvernează tenisul masculin, este acuzată că îl favorizează pe Novak Djokovic.

Cmaeron Norrie, jucătorul britanic numărul unu, e nemulțumit că lui Djokovic i se garantează accesul la Turneul Campionilor din postura de câștigător la Wimbledon.

"Pare ciudat că se întâmplă asta, e nedrept, dar asta e situația", a spus Norrie.

De la ce a plecat scandalul? După ce organizatorii de la Wimbledon au interzis accesul sportivilor ruși și bieloruși, ATP a decis să nu acorde puncte jucătorilor care performează la această competiție prestigioasă. Însă a păstrat paragraful care permite câștigătorului unui Grand Slam (inclusiv Wimbledon) să obțină un bilet de intrare direct la ATP Finals (Turneul Campionilor) de la Torino.

Astfel, Djokovic nu are emoții pentru calificarea la ATP Finals. Dar jucătorii care au ajuns în fazele superioare la Wimbledon nu beneficiază de punctele pe care le-ar fi câștigat în mod normal la Londra.

Dacă Norrie ar fi primit cele 720 de puncte cuvenite unui semifinalist la Wimbledon ar fi avut mai multe șanse să se califice la ATP Finals.

Și americanul Taylor Fritz e nemulțumit. "Cred că Djokovic ar trebui să fie la ATP Finals, sută la sută", a declarat Fritz pentru Telegraph Sport. "Dar dacă el se va califica datorită Wimbledonului, ar fi normal să calculăm punctele și pe care le-ar fi câștigat ceilalți jucători. Probabil că ar fi o soluție corectă".

Stuart Duguid, agentul lui Nick Kyrgios, finalist la Wimbledon, spune că jucătorii care nu se vor califica la ATP Finals vor pierde mulți bani. "În primul rând, Novak merită să fie la Torino. Dar pare arbitrar ca un singur jucător să profite de performanța de la Wimbledon".

Pe tabloul feminin, Elena Rybakina, câștigătoare la Wimbledon, nu s-a calificat automat la Turneul Campioanelor, întrucât la WTA nu există o regulă asemănătoare ca în ATP.

Decizia "bombă" pe care a luat-o Novak Djokovic: l-a scos din echipa lui pe Goran Ivanisevic
Decizia "bombă" pe care a luat-o Novak Djokovic: l-a scos din echipa lui pe Goran Ivanisevic
După șase ani de colaborare, sârbul Novak Djokovic a decis să renunțe la croatul Goran Ivanisevic. Novak Djokovic a anunțat încetarea colaborării cu Goran Ivanisevic. Sârbul a explicat...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Novak Djokovic, #ato, #Cameron Norrie, #taylor fritz, #Nick Kyrgios , #stiri tenis