Liderul opoziţiei australiene a luat foc în cazul Djokovic: ”Cum a putut să vină aici?”

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 12:04
4392 citiri
Liderul opoziţiei australiene a luat foc în cazul Djokovic: ”Cum a putut să vină aici?”
Novak Djokovic

Liderul opoziţiei australiene, laburistul Anthony Albanese, a afirmat că nu înţelege cum Novak Dokovici a putut intra în Australia, în contextul în care nu se autorizează intrarea persoanelor nevaccinate.

"Politica australiană este să nu autorizeze intrarea pe teritorul său a persoanelor nevaccinate. Cum am ajuns în această situaţie depăşeşte puterea mea de înţelegere. Cum a putut Novak Djokovici să vină aici?", a declarat liderul laburist Anthony Albanese.

Numărul unu mondial, Novak Djokovic, a fost inclus joi în tragerea oficială a Australian Open, deşi rămâne incert dacă guvernul va anula pentru a doua oară viza sa.

Joi după-amiază, prim-ministrul Scott Morrison a declarat că nu a fost luată încă o decizie cu privire la o posibilă anulare a vizei şi expulzarea jucătorului.

Poziţia ministrului imigrării Alex Hawke, care a spus că are în vedere o anulare în baza puterilor sale discreţionare, "nu s-a schimbat”, a adăugat Morrison în timpul unei conferinţe de presă.

Directorul Australian Open şi preşedintele Federaţiei Australiane, Craig Tiley, a refuzat să răspundă la întrebările reporterilor după tragerea la sorţi a tabloului principal.

Potrivit Melbourne Herald Sun, un oficial guvernamental a susţinut că dacă i s-ar permite lui Djokovici să rămână în Australia fără a fi vaccinat împotriva coronavirusului ar crea un precedent periculos. Această sursă ar fi spus că o anulare a vizei ar fi în concordanţă cu eforturile depuse de Australia timp de luni de zile pentru a lupta împotriva răspândirii virusului.

Potrivit The Age, Alex Hawke, ministrul Imigraţiei, "nu va lua o decizie joi cu privire la anularea sau nu a vizei lui Novak Djokovic.

Între timp, Djokovic şi-a aflat adversarul din primul tur, compatriotul său Miomir Kecmanovic, locul 77 mondial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Israelul face noi pregătiri pentru o ofensivă în Rafah, în ciuda opoziției Statelor Unite
Israelul face noi pregătiri pentru o ofensivă în Rafah, în ciuda opoziției Statelor Unite
Israelul ar fi desfăşurat artilerie suplimentară şi transportoare blindate de trupe la periferia Fâşiei Gaza, ceea ce sugerează că armata se pregăteşte pentru ofensiva terestră,...
Palestina vrea să adere la ONU. Observatorii se îndoiesc că solicitarea va trece având în vedere opoziția SUA
Palestina vrea să adere la ONU. Observatorii se îndoiesc că solicitarea va trece având în vedere opoziția SUA
Consiliul de Securitate al ONU se va pronunţa joi, 17 aprilie, asupra cererii palestinienilor de a deveni stat membru cu drepturi depline al Naţiunilor Unite, au declarat marţi seară pentru AFP...
#Novak Djokovic, #Australian Open, #lider, #opozitie , #Stiri Novak Djokovic
Comentarii