Ce urmează pentru Novak Djokovic în circuitul ATP. Super-turneele la care vaccinarea e obligatorie și unde va putea juca liderul mondial

Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 13:47 4336 citiri
Novak Djokovic

Novak Djokovic, numărul 1 mondial în tenisul masculin, a ratat prezența la Australian Open din cauza faptului că nu e vaccinat anti-Covid și ar putea pierde alte turnee majore în perioada următoare.

Astfel, conform informațiilor existente în acest moment, Novak Djokovic nu va putea participa cu siguranță la cele două super-turnee ATP 1000 din luna martie de pe tărâm american, Indian Wells și Miami, care solicită jucătorilor schema completă de vaccinare.

De asemenea, Novak Djokovic va trebui să se vaccineze dacă doreşte să participe la turneul de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, după ce în Franţa a fost adoptat, la 16 ianuarie, certificatul de vaccinare.

În schimb, dacă nu se schimbă regulile în perioada următoare, Djokovic ar putea juca la turneele pe zgură de la Monte Carlo, Madrid și Roma, pe baza faptului că are mai puțin de 6 luni de la ultima îmbolnăvire cu Covid (de la 16 decembrie 2021).

În plus, Novak Djokovic are cale liberă la turneul de la Dubai din luna februarie, acolo unde nu e necesar decât un test negativ, dar și la cel de la Belgrad, acasă la el, în aprilie, pe zgură.

Lucrurile se vor complica pentru sârb îneycpând din luna iunie, după ce trec acele 6 luni de la ultima îmbolnăvire, astfel că Djokovic e în pericol să rateze și ultimele două Grand Slam-uri ale anului, Wimbledon și US Open.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News