Adevarul și dreptatea încep să fie deformate de mase?

Duminica, 23 Ianuarie 2022, ora 22:57 3719 citiri

Să nu ne amăgim! Azi dreptatea și adevărul NU mai au atributul de a fi corecte, juste, întemeiate datorită escaladării populismului prin... democrație. Răspândirea în fapt a democrației, dar și aspirația către democrație a celor care nu au astfel de sisteme de guvernare azi, în era internetului și social-mediei face ca, pe de o parte, cetățenii să se exprime asupra oricăror lucruri (după ureche) - ecoul vocii lor dându-le impresia că sunt mai importanți decât experții sau profesioniștii domeniului, și, pe de altă parte, ca decidenții politici, în primul rand, dar nu numai, să încline balanța spre satisfacția maselor... zgomotoase.

Pericolul este enorm deoarece, cu cât un astfel de concert al maselor este mai mare, eventual... planetar (cazul Djokovici poate fi un astfel de exemplu), cu atât presiunea este mai mare și se creează precedentul malformării (deformării) adevărului și dreptății, deci, motiv de satisfacție al... maselor.

Pandemia, atât ca mod de tratare cât și ca mod de sfidare, a creat pe plan global două tabere imense, atât la nivel de decidenți cât și la nivelul populației și orice acțiune a unora sau a altora, face ca unii să interpreteze expulzarea lui Djokovic ca victorie sau ca înfrângere, sporind tensiunile pe toate planurile.

Globalizarea și internetul ne pot duce la o gigantică polarizare, deci la conflict și chiar ... distrugere.

Poate este cazul să scoatem ceva din priză... Mai multă liniște cu siguranță ar fi benefică. Așa am auzi mai bine ce zice celălalt, dar și ecoul propriilor noastre vorbe...

Dan Ioan Popp - antreprenor in serie, de profesie inginer automatist. A fost cofondator al BVB ca presedinte Broser SA, presedinte ARAI si al Uniunii Nationale a Agentilor Imobiliari, trainer IRECSON , profesor asociat ASE si a mai activat in domenii precum e-commerce (on-line shopping,on-line marketing, health life-style consultancy),real estate development (CEO-Impact S.A, selling manager, trainer si coacher).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News