Novak Djokovic a vorbit despre retragerea din tenis: ”M-am gândit la acest lucru”

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 18:37
2457 citiri
Novak Djokovic a vorbit despre retragerea din tenis: ”M-am gândit la acest lucru”
Novak Djokovic

Sârbul Novak Djokovic a afirmat că şi-ar dori să-i aibă alături pe marii săi rivali în momentul în care va spune adio tenisului, aşa cum s-a întâmplat în cazul elveţianului Roger Federer, care a disputat ultimul său meci weekendul trecut la turneu Laver Cup de la Londra.

”M-am gândit la acest lucru când s-au întâmplat toate astea, vineri. Cu toate emoţiile pe care le-am trăit... Îmi doresc ca atunci când se va întâmpla (retragerea sa - n.red) să am alături ce mai mari rivali ai mei. Când, cum şi unde, asta nu mai ştiu", a spus sârbul duminică seară, la finalul competiţiei din capitala britanică.

Djokovic a făcut parte din echipa Europei, care a marcat momentul retragerii din activitate a lui Roger Federer, după o carieră de aproape un sfert de secol, pe parcursul căreia cucerit 103 titluri în circuitul profesionist, 20 dintre ele de Mare Şlem.

"Au fost câteva zile foarte incitante, pentru că retragerea lui Roger. Cu toţii am simţit o energie diferită, pentru tot ceea ce a contribuit el la tenis. Sunt foarte fericit că am putut să fac parte din această echipă a Europei'', a adăugat Nole.

Chestionat în legătură cu posibilitatea de a fi jucat la dublu cu Federer, aşa cum a făcut la ediţia de la Chicago a Laver Cup (2018), Djokovic a subliniat că cel mai bun lucru a fost că elveţianul şi-a luat rămas bun de la tenis alături de spaniolul Rafael Nadal.

"Am jucat deja cu Roger acum patru ani, dar cred că cel mai bun lucru a fost că el şi Nadal au jucat ultimul meci împreună, pentru că rivalitatea lor a fost foarte specială. Consider că rivalitatea mea cu Rafa şi cu Roger este specială, dar a lor este mai veche decât a mea. Mi-a plăcut foarte mult. A fost frumos din partea lui Rafa să vină să joace", a explicat sârbul.

Djokovic, aflat în prezent pe locul 7 mondial, a dezvăluit totodată că a resimţit dureri la încheietura mâinii drepte pe parcursul competiţiei de la Londra, dar este hotărât să joace săptămâna aceasta la turneul ATP de la Tel Aviv şi apoi la turneul de la Nur Sultan (Kazahstan), pentru a aduna puncte suficiente care să-i asigure calificarea la Turneul Campionilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Novak Djokovic tenis, #retragere , #Stiri Novak Djokovic
Comentarii