Nou-născut, găsit mort la groapa de gunoi din Cluj. Bebelușul era ascuns în saci menajeri. Apelul polițiștilor

Joi, 15 Februarie 2024, ora 11:19
1527 citiri
Nou-născut, găsit mort la groapa de gunoi din Cluj. Bebelușul era ascuns în saci menajeri. Apelul polițiștilor
Cercetări poliție la groapa de gunoi Foto: gazetadecluj.ro

Trupul unui nou-născut a fost găsit, joi dimineață, 15 februarie, la o groapă de gunoi din Cluj. Bebelușul era ascuns în saci menajeri.

Copilul a fost descoperit de angajații care lucrează la sortarea gunoaielor, conform dejeanul.ro.

Medicii legiști vor stabili dacă copilul s-a născut mort sau a fost omorât, de asemenea, misiunea agenților de poliție nu va fi ușoară, asta pentru că la groapa de gunoi din Dezmir sunt aduse toate deșeurile din județul Cluj.

Angajații care se ocupă cu sortarea gunoaielor au găsit trupul bebelușului în doi saci menajeri, înainte de a ajunge pe bandă. După descoperire, aceștia au alertat imediat poliția.

La fața locului a fost pornită o anchetă de către polițiști și procurori, iar trupul bebelușului a fost transportat pentru efectuarea necropsiei.

”La data de 14 februarie, în jurul orei 14.20, Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că, în contextul manipulării deşeurilor din municipiul Cluj-Napoca, în zona rampei de deşeuri din Pata Rât a fost găsit cadavrul unui nou-născut. La locul indicat s-a deplasat de urgenţă o echipă operativă din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii Serviciului Criminalistic, pentru a desfăşura cercetarea la faţa locului”, a transmis, joi, IPJ Cluj, potrivit news.

Sursa citată a precizat că naşterea nou-născutului a fost la termen şi ar fi survenit cu aproximativ 4-5 zile în urmă.

”Cauza morţii urmează a fi stabilită de către Institutul de Medicină Legală, în urma necropsiei şi a examenelor de laborator. Cercetările sunt efectuate în continuare pentru a se stabili împrejurările în care a survenit decesul minorului, cauza fiind preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj”, a mai transmis sursa citată.

Poliţiştii fac un apel către populaţie pentru obţinerea oricăror informaţii care să ajute în anchetă:

”În contextul acestui tragic eveniment, adresăm comunităţii rugămintea de a veni în sprijinul anchetei, în cazul în care deţin informaţii care ar putea ajuta la stabilirea identităţii femeii care a dat naştere copilului. Precizăm că apelul nostru nu este adresat doar cetăţenilor din cadrul municipiului Cluj-Napoca”.

Poliția din Germania a arestat un cetățean rus care a înjunghiat mortal doi bărbați ucraineni VIDEO
Poliția din Germania a arestat un cetățean rus care a înjunghiat mortal doi bărbați ucraineni VIDEO
Autoritățile germane au arestat, sâmbătă seară, 27 aprilie, un cetăţean rus suspectat de uciderea a doi cetăţeni ucraineni într-un mic oraş din sudul Germaniei, relatează dpa. Doi...
O fetiță de 4 ani a murit după ce a sărit în fața unei mașini, la Orăștie. Poliția a deschis o anchetă
O fetiță de 4 ani a murit după ce a sărit în fața unei mașini, la Orăștie. Poliția a deschis o anchetă
IPJ Hunedoara a anunțat că o fetiţă de 4 ani, din Orăştie, lăsată nesupravegheată, a sărit în faţa unei maşini, fiind grav rănită. Copila a fost dusă de urgenţă la spitalul din...
#nou nascut mort, #groapa gunoi Cluj, #saci de plastic, #nou nascut, #Cluj, #ancheta politie , #deces