Notarul public care a vrut să-și ucidă fosta concubină rămâne în arest preventiv. A înjunghiat-o de mai multe ori în mașină

Autor: N.G.
Joi, 21 Decembrie 2023, ora 13:35
1924 citiri
Notarul public care a vrut să-și ucidă fosta concubină rămâne în arest preventiv. A înjunghiat-o de mai multe ori în mașină
Bărbatul rămâne în arest preventiv FOTO Arhivă Ziare.com

Bărbatul din Mureș, de profesie notar public, acuzat de tentativă de omor rămâne în arest preventiv. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi, 21 decembrie 2023, contestația formulată de Claudiu Liviu M.

Bărbatul de 41 de ani a fost arestat preventiv în 10 decembrie 2023, la Curtea de Apel Târgu Mureș. Acesta a înjunghiat-o de mai multe ori pe fosta sa iubită, o femeie de 38 de ani din Blaj, județul Alba, în mașină.

Femeia a fost internată la ATI cu răni grave. Atacul a avut loc în mașina notarului, în 9 decembrie. Acesta a venit în Blaj și a luat-o pe femeie, după care a urmat un veritabil asalt cu cuțitul.

Procurorii descriu atacul ca fiind extrem de dur: femeia a fost înjunghiată în repetate rânduri în zona abdominală, lovituri aplicate cu intenția clară de a-i curma viața. Victima a fost rănită și la nivelul mâinilor, cel mai probabil în încercarea disperată de a-și salva viața. Suspectul ar fi mers în mașină cu victima zeci de kilometri, până în județul Mureș, până a fost oprit de un echipaj de poliție.

Salvată de doi polițiști

„Paul și Raul, polițiști din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Luduș, aflându-se în patrulare, în timp ce se deplasau pe DN 15, au observat un autoturism staționat pe un drum agricol, care nu avea de ce să-și justifice prezența pe acea cale de acces folosită exclusiv pentru muncile agricole. Colegii au apreciat că se impune o verificare a circumstanțelor și au intrat pe drumul agricol până în apropierea autoturismului”, susțin cei de la Sindicatul Europol, care au redat povestea salvării femeii.

La vederea autospecialei de poliție, șoferul a încercat să se pună în mișcare, însă polițiștii au blocat autoturismul. „Polițiștii știau deja că ceva este în neregulă, iar imediat după ce au ieșit din autospecială, portiera dreapta față a fost deschisă, iar o femeie a strigat «Ajutor!!!! Vrea să mă omoare!!! M-a înjunghiat!!!».

Paul și Raul, polițiști tineri, la început de carieră, nu au ezitat nicio secundă, au pus mâna pe arme și l-au somat pe bărbatul care se afla la volan să coboare. Bărbatul nu s-a supus imediat solicitărilor, iar polițiștii s-au poziționat pentru a putea efectua foc, în situația în care agresorul i-ar fi atacat cu o armă albă. În final, șoferul a ridicat mâinile deasupra capului și a ieșit din autoturism. A fost imediat imobilizat prin încătușare”, se mai susține în mesajul celor de la Europol.

Ulterior, polițiștii i-au acordat primul ajutor victimei care prezenta mai multe plăgi prin înjunghiere, fiind într-o stare foarte gravă, până la sosirea ambulanței. În prezent, victima este în afara oricărui pericol.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#notari publici, #tentativa omor, #notar mures, #femeie injunghiata , #arestare