Tariceanu trimite nominalizarile numai dupa publicarea motivarii CC

Luni, 11 Februarie 2008, ora 17:10 914 citiri

Presedintele Traian Basescu va primi nominalizarile pentru Ministerul Justitiei si pentru Ministerul Apararii dupa ce motivarea Curtii Constitutionale, referitoare la refuzul presedintelui de a o numi pe Noricai Nicolai la Ministerul Justitiei, va fi publicata in Monitorul Oficial, se afirma intr-un comunicat al Guvernului.

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, este propunerea PNL pentru a ocupa functia de ministru al Justitiei, hotarare luata cu doar doua voturi impotriva in cadrul sedintei Biroului Politic Central al PNL, de luni. Potrivit lui Melescanu, aceasta solutie a fost acceptata pentru a din impasul generat de decizia Curtii Constitutionale.

Pe de alta parte, propunerea PNL pentru a-l inlocui pe Teodor Melescanu la carma Ministerului Apararii este este Radu Stroe.

Curtea Constitutionala a decis saptamana trecuta, in urma sesizarii premierului Tariceanu cu privire la refuzul presedintelui Traian Basescu de a o numi pe Noricai Nicolai la Ministerul Justitiei, ca seful statului poate refuza o singura data, motivat, numirea unui ministru, iar premierul este obligat sa desemneze alta persoana.

Solutiile luate in calcul de liberali pentru deblocarea situatiei au fost nominalizarea unui alt ministru la Justitie, restructurarea Guvernului, cu Norica Nicolai ministru al Justitiei, care sa fie aprobata de Parlament, o noua nominalizare a Noricai Nicolai, in lipsa argumentatiei Curtii Constitutionale, sau anumite rocade in interiorul Guvernului, chiar schimbarea denumirii unor ministere.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News