Tariceanu se razgandeste si nu trimite la Cotroceni nominalizarile ministrilor

Vineri, 22 Februarie 2008, ora 19:07 1815 citiri

Premierul Tariceanu nu astepta decat publicarea in Monitorul Oficial a deciziei Curtii Constitutionale in cazul Norica Nicolai pentru a trimite la Cotroceni propunerile de numire la Justitie si Aparare. Fara vestea premierului, Monitorul Oficial cu numarul 140, care cuprinde aceasta decizie, a aparut. Dupa ce a aflat, Tariceanu a hotarat ca trebuie sa se mai gandeasca.

"Eu am spus ca astept decizia Curtii si motivarea, multumesc ca m-ati informat, nu stiam ca a aparut in Monitorul Oficial. O sa vreau sa vorbesc si sa analizez cu juristii aceasta motivare si, in functie de aceste elemente, sigur ca voi face propuneri. Eu am facut deja niste propuneri, PNL a facut la nivel politic niste propuneri, deci trebuie sa vad si care este motivarea data de Curte", a declarat vineri Calin Popescu Tariceanu, aflat la Galati.

Nu este pentru prima oara cand premierul se suceste. Initial, declarase ca propunerile de numire in functia de ministru al Justitei a lui Teodor Melescanu si in cea de ministru al Apararii a lui Radu Stroe vor fi trimise in momentul in care Curtea isi va face publica motivarea. Reflectand, a schimbat termentul pentru momentul publicarii deciziei in Monitorul Oficial.

In urma cu o saptamana, judecatorii Curtii Constitutionale au facut publica motivarea deciziei referitoare la conflictul juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedintele Romaniei in cazul numirii Noricai Nicoai la Ministerul Justitiei.

CCR a decis, pe 7 februarie, cu majoritate de voturi, in cazul sesizarii premierului Tariceanu privind numirea Noricai Nicolai la Ministerul Justitiei, ca presedintele Romaniei poate refuza o singura data, motivat, numirea unui ministru, iar premierul este obligat sa desemneze alta persoana.

O solutie trebuie totusi gasita pana la 3 martie, data la care mandatul interimatului lui Teodor Melesanu expira.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News