Tariceanu nu exclude un nou interimat la Ministerul Justitiei

Miercuri, 06 Februarie 2008, ora 16:43 843 citiri

Premierul Tariceanu a declarat miercuri ca la Ministerul Justitiei poate fi instituit un nou interimat, daca judecatorii Curtii Constititionale intarzie sa se pronunte asupra sesizarii Guvernului cu privire la refuzul sefului statului de a o numi pe Norica Nicolai la Justitie.

CCR a amanat verdictul in cazul Noricai Nicolai, in sedinta de miercuri fiind audiate doar partile implicate in conflictul institutional dintre Administratia Prezidentiala si Guvern. CCR a ramas in pronuntare, verdictul urmand sa fie dat joi.

Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a declarat luni ca va accepta un nou interimat daca va primi "sarcina" de la partid. Primul interimat expira in data de 3 martie.

Numirea Noricai Nicolai la Ministerul Justitiei dupa demisia lui Tudor Chiuariu intarzie din luna decembrie 2007.

Este pentru a doua oara cand premierul Calin Popescu Tariceanu apeleaza la arbitrajul Curtii Constitutionale pentru medierea conflictului cu presedintia in problema numirii unui ministru. Anul trecut, premierul a sesizat CCR in cazul lui Adrian Cioroianu, magistratii stabilind ca presedintele poate cere premierului o noua nominalizare in baza unor argumente legate de indeplinirea "conditiilor de legalitate" de catre candidat. Tot CCR stabilea ca seful statului nu are drept de vot in numirea unui ministru.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News