Senatorii il comemoreaza pe Antonie Iorgovan

Marti, 30 Septembrie 2008, ora 08:02 7044 citiri

O ceremonie de comemorare, la implinirea unui an de la moartea senatorului social democrat Antonie Iorgovan, va avea loc marti, la Cimitirul Belu din Capitala, a anuntat vicepresedintele Senatului Norica Nicolai.

Aceasta a precizat ca ceremonia va incepe la ora 13,30, fiind asteptati sa participe toti senatorii care doresc sa marcheze in acest fel memoria fostului lor coleg.

Jurist de anvergura, Iorgovan a devenit, in urma alegerilor din mai 1990, singurul senator independent in primul Parlament ales dupa decembrie 1989 si, timp de 17 ani, a desfasurat o activitate prodigioasa in sfera promovarii reformei legislative si alinierii legislatiei romane la standardele europene.

Rolul important avut in elaborarea noii legi fundamentale a statului de drept, democratic, i-au adus numele de ''parinte al Constitutiei', se arata intr-un comunicat al Senatului.

Senatorul PSD Antonie Iorgovan a murit, in noaptea de 3 spre 4 octombrie 2007, in urma unui stop cardiac, intr-o clinica din Viena, unde se afla internat, dupa ce fusese diagnosticat cu cancer la pancreas si fusese operat in urma cu doi ani.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News