PSD: Parlamentul nu trebuie implicat in litigiul cu Norica Nicolai

Luni, 14 Ianuarie 2008, ora 13:58 1130 citiri

"In opinia PSD, nu exista posibilitatea de implicare a Parlamentului in litigiul cu Norica Nicolai", a declarat, luni, Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al social-democratilor.

Lipsa de dialog dintre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu nu este un argument prin care sa se solicite Parlamentului implicarea in rezolvarea situatiei din domeniul foarte vulnerabil al justitiei.

Diaconescu a precizat ca implicarea Parlamentului in numirea Noricai Nicolai nu ar fi constitutionala, aceasta situatie fiind reclamata, potrivit Constitutiei, doar in cazul restructurarii Guvernului sau al schimbarii configuratiei politice a Executivului.

"Faptul ca premierul si presedintele nu sunt capabili sa aiba un minim dialog si sa convina asupra criteriilor de numire a unui sef din administratia centrala nu reprezinta nici din punct de vedere constitutional, nici moral sau politic, un argument prin care sa se solicite implicarea Parlamentului", a afirmat el.

Pe de alta parte, el a precizat ca partidul va incepe pregatirile pentru alegerile locale prin stabilirea unor comisii care sa se ocupe de aceasta problema.

De asemenea, PSD va elabora pana la sfarsitul lui ianuarie oferta partidului, iar pana la 15 februarie, va anunta candidatii pentru orasele mari.

Totodata, Diaconescu a mentionat ca PSD sustine in continuare ideea unui sesiuni extraordinare pentru votul uninominal, dar ca asteapta raportul comisiei juridice din Senat pentru legea Guvernului trimisa de CCR inapoi in Parlament.

El a reiterat sustinerea formatiunii pentru un asemenea demers si a precizat ca PSD va sprijini varianta legii uninominalului propusa de Guvern si care trebuie pusa de acord cu decizia CCR de catre Parlament.

Intrebat de ziaristi daca PSD a facut vreun demers concret pentru a convoca sesiunea, daca a depus vreo cerere in acest sens la Biroul Permanent, Diaconescu a spus ca nu si ca se asteapta mai intai raportul comisiei juridice din Senat pe acest proiect.

Vicepresedintele PSD a precizat ca un asemenea raport ar putea fi dat in ultima saptamanii a lunii.

PSD a fost primul partid care a cerut in decembrie sesiune extraordinara pentru legea Guvernului. Ulterior si alte partide precum PD-L si PNL s-au exprimat favorabil in acest sens.

Saptamana trecuta, afirmatiile unor lideri ai PSD conform carora sustin in continuare necesitatea unei sesiuni extraordinare, dar ca asteapta o solicitare identica de la restul partidelor, au fost interpretate drept un pas inapoi facut de formatiune.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News