Parlamentul European: Norica Nicolai cere mecanism de interventie in cazuri ca Libia

Vineri, 11 Martie 2011, ora 18:221310 citiri
Parlamentul European: Norica Nicolai cere mecanism de interventie in cazuri ca Libia
Foto: Arhiva/ Ziare.com

Europarlamentarul PNL, Norica Nicolai, a sustinut, in fata plenului reunit la Strasbourg, necesitatea implementarii imediate a unui mecanism global care sa permita interventia eficienta in cazul incalcarilor grave ale drepturilor fundamentale ale omului.

Necesitatea acestui mecanism are legatura directa cu evenimentele care au loc in aceasta perioada in Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

"Cred ca nu trebuie sa ne limitam doar la a constata ceea ce s-a intamplat pana acum, ci trebuie sa ne concentram pe masurile necesare pentru prevenirea unor situatii similare. O altfel de abordare a problematicii drepturilor omului cred ca este iminenta", a declarat eurodeputatul liberal, se arata intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

Norica Nicolai a criticat si lipsa de actiune la nivel european in aceasta privinta.

"Nu stiu daca aceasta sesiune, care se desfasoara acum la Strasbourg, va fi un succes, dar stiu ca aceasta dezbatere ar fi trebuit sa aiba loc cu mult mai devreme pentru ca, la sesiunea in curs, Uniunea Europeana sa aiba, deja, o voce coerenta, articulata si mai ales eficienta.

Este un semnal foarte clar dat prin aceasta reforma care incepe acum in parte la New York, in parte la Geneva, un mesaj dat unei lumi care se schimba si care are o mare problema in privinta esecului politicii promovate pana in acest moment in ceea ce priveste drepturile omului!", a mai spus Norica Nicolai.

Eurodeputatii au dezbatut pe larg situatiile din Africa de Nord, Orientul Mijlociu,

Iran si Belarus in prezenta Inaltei Reprezentante a UE pentru Afaceri Externe si

Politica de Securitate, Catherine Ashton, iar, joi, au votat o propunere comuna de

Rezolutie privind prioritatile celei de 16-a sesiuni a Consiliul Organizatiei

Natiunilor Unite pentru Drepturile Omului si procesul de revizuire din 2011.

I.U.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News