Opozitia ameninta cu motiune de cenzura

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 11:10998 citiri
Opozitia ameninta cu motiune de cenzura

Uniunea Social Liberala va depune o motiune de cenzura, daca Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pentru plafonarea salariilor din invatamant, anunta vicepresedintele PNL, Norica Nicolai.

Norica Nicolai anunta ca Opozitia are doua arme, in cazul in care Guvernul isi asuma raspunderea. "In masura in care Guvernul va opta pentru asumarea raspunderii, singura arma care ne ramane este motiunea de cenzura. Cu siguranta, in subsidiar, a doua arma este atacarea la Curtea Constitutionala a acestei legi", explica ea.

Nicolai crede ca o decizie privind plafonarea salariilor in sistemul de invatamant ar fi "incorecta" si "nu va ajuta prea mult".

"Cred ca este absolut incorect sa vii si sa modifici legea salarizarii generale, datorita unor litigii castigate de profesori in instanta. Oricum, nu va ajuta foarte mult, pentru ca sentintele definitive trebuie puse in executare, banii trebuie primiti pe perioadele la care au fost dati. Este absolut inadmisibil sa plafonezi veniturile, din dorinta de a evita aplicarea unor hotarari judecatoresti", declara vicepresedintele liberal.

Ponta: Ii facem plangere penala lui Boc daca va plafona salariile profesorilor

Europarlamentarul PNL sustine ca exista bani pentru majorarea salariilor obtinuta de profesori in instanta. "Daca privim plafoanele de investitii desantate, bani sunt. Daca privim insa capitolul care priveste salarizarea bugetarilor si altor persoane care sunt salarizate din bugetul de stat, se pare ca numai in acest capitol functioneaza o austeritate rigida", afirma Nicolai.

Citeste mai multe despre Opozitia ameninta cu motiunea de cenzura pe RFI.ro

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News