Norica Nicolai: Tendinta in ALDE este sa respingem bugetul UE pentru 2014 - 2020

Joi, 28 Februarie 2013, ora 19:25
2264 citiri
Norica Nicolai: Tendinta in ALDE este sa respingem bugetul UE pentru 2014 - 2020
Foto: caleaeuropeana.ro

Liderul delegatiei Romaniei din Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor din Romania (ALDE), Norica Nicolai, a declarat joi ca tendinta in grupul ALDE, dupa o prima discutie, este de respingere a bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2014 - 2020.

"Am avut ieri o prima discutie (cu liderii delegatiilor din ALDE - n.red.) si tendinta este sa spunem 'nu' si sa incepem negocierea pe niste elemente", a afirmat Norica Nicolai. Ea a precizat ca ALDE vizeaza negocieri pe clauza de revizuire a bugetului.

"Trebuie sa ne explice Comisia Europeana de unde ia deficitul de 50 de miliarde de euro, pentru ca din cei 968 sunt finantati 905 sau 908. Noi propunem sa se introduca o clauza sunset (de incetare - n.red.), dar acest lucru presupune acord", a spus europarlamentarul PNL.

Norica Nicolai a subliniat ca eurodeputatii PPE sunt "singulari" in ceea ce priveste sustinerea bugetului UE.

"Noi in continuare avem aceeasi pozitie. Ei sunt singulari, deci nu au o problema", a afirmat europarlamentarul.

Delegatia Romaniei din cadrul Grupului Partidului Popular European isi anunta sustinerea pentru bugetul 2014 - 2020, in varianta agreata de Consiliul European din 8 februarie, a informat europarlamentarul PDL Theodor Stolojan.

La 8 februarie 2013, Consiliul European a ajuns la un acord privind urmatorul cadru financiar multianual (CFM), care defineste prioritatile bugetare ale UE pentru anii 2014 - 2020.

Potrivit site-ului Consiliului European, in conformitate cu eforturile de consolidare din statele membre, liderii UE au convenit sa reduca resursele financiare de care poate dispune UE, in comparatie cu CFM actual care acopera perioada 2007 - 2013. Cu toate acestea, pentru stimularea cresterii economice si a crearii de locuri de munca, fondurile pentru cercetare, inovare si educatie au fost sporite. Liderii au convenit, de asemenea, asupra unei noi initiative dedicate sa raspunda provocarii presante a somajului in randul tinerilor.

Pentru ca noul CFM sa intre in vigoare in ianuarie 2014 mai ramane sa se ajunga la un acord final cu Parlamentul European si ca acesta sa mai adopte aproximativ 75 de acte legislative din pachetul CFM.

In prezent, CFM este in faza legislativa de dezbatere in Parlamentul European.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Norica Nicolai ALDE respingere buget UE, #Nicolai respingere buget UE, #Romania buget Uniunea Europeana, #dezbatere buget UE , #PNL