Norica Nicolai sustine ca liderii politici maghiari sunt lipsiti de viziune

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 21:58
1305 citiri
Norica Nicolai sustine ca liderii politici maghiari sunt lipsiti de viziune

Vicepresedintele PNL, europarlamentarul Norica Nicolai, a apreciat joi, la Sf. Gheorghe, ca liderii politici maghiari care practica un discurs excesiv nationalist au lipsa de perspectiva.

Norica Nicolai a declarat, joi, la Sfantu-Gheorghe, ca exista un fenomen pe care l-a sesizat si care o ingrijoreaza, si anume lipsa de perspectiva a liderilor politici maghiari, a caror politica este concentrata exclusiv pe chestiuni care tin de cetatenie si de nationalitate, dar ignora faptul ca populatia maghiara nu are acces cum ar trebui la locuri de munca sau la forme de educatie superioara.

"(...) Aceasta formula de a mentine printr-un discurs excesiv nationalist o populatie care este subdezvoltata in opinia mea este una care nu face deloc bine comunitatii si doar mentine un grup politic la putere, exclusiv mentinut cu acest discurs", a declarat Nicolai.

Reprezentanta PNL a precizat ca liberalii au colaborat foarte bine cu UDMR in chestiuni legate de administratie, dar nu cand a fost vorba despre pretentii de tip radical.

Ea a exemplificat ca liberalii au respins proiectul legii minoritatilor nationale atunci cand pretentiile liderilor maghiari excedau prevederilor constitutionale.

"PNL s-a opus atunci cand o serie de amendamente riscau sa creeze probleme de buna convietuire - chestiuni excesive de limba, caci nu este normal ca in accesul la un concurs pentru un post sa nu primeze competenta ci criteriul de nationalitate pe care unii lideri maghiari l-au dorit si l-au impus", a explicat Norica Nicolai.

Nicolai a mai apreciat ca in momentul de fata Europa este preocupata de criza, in timp ce despre chestiunea dezvoltarii regionale si a regionalizarii diferitor zone aproape ca nu se mai vorbeste la Bruxelles.

Europarlamentarul PNL a fost prezent in Covasna cu ocazia alegerilor judetene si vineri va participa la constituirea unei asociatii a femeilor manager din Covasna.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Norica Nicolai UDMR, #Norica Nicolai viziune maghiari , #europarlamentar