Norica Nicolai s-a suparat: UE s-a indepartat de cetateni, a functionat mai mult pentru guverne

Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 12:031714 citiri
Norica Nicolai s-a suparat: UE s-a indepartat de cetateni, a functionat mai mult pentru guverne
Foto: Machiavelli

Marea problema a Uniunii Europene este ca s-a indepartat de cetateni si a functionat in ultimii ani mai mult pentru guverne, a semnalat vineri europarlamentarul PNL Norica Nicolai, la lansarea proiectului tinerilor liberali "10 pentru Europa".

"Dupa 2009, PE nu mai e doar un club al celor care se retrag din politica interna, nu mai e doar o sinecura pentru nume, foste nume, de regula ale politicilor nationale, ci este un Parlament care conteaza. (...) Cel mai important lucru care s-a uitat este ceea ce spunea Jean Monnet - 'O Europa pentru cetateni, nu o Europa pentru Guverne'.

Marea problema a Uniunii Europene (...) este ca s-a indepartat de cetateni si a functionat in ultimii zece ani, sub o guvernare populara, mai mult pentru guverne. Voi sunteti cei care ar trebui sa apropiati Europa de cetateni, pentru ca eu sunt absolut sigura ca voi sunteti schimbarea de care tara asta are nevoie, dar si Europa, deopotriva", a afirmat Norica Nicolai.

Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Cristian David, a aratat, la randul sau, ca tara noastra trebuie sa fie capabila "sa-si asigure interesul" in familia europeana si sa-si stabileasca in mod corect obiectivele.

"Romania are nevoie nu doar sa fie stat membru al Uniunii Europene, ci trebuie sa fie un generator de politica europeana, trebuie sa fie capabila sa-si asigure interesul in aceasta familie europeana, unde, daca nu stii sa te definesti, daca nu-ti construiesti clar identitatea, daca nu-ti fixezi corect tintele si interesele, risti sa fii doar unul dintre cei care voteaza atunci cand sunt consilii europene sau alte foruri de decizie europeana", a spus el.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News