Norica Nicolai: Reactia Jandarmeriei a fost ezitanta, aproape complice

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 12:411743 citiri
Norica Nicolai: Reactia Jandarmeriei a fost ezitanta, aproape complice
Foto: Ziare.com

Vicepresedintele PNL, Norica Nicolai, critica dur reactia Jandarmeriei in fata violentelor din Bucuresti. Europarlamentarul spune ca jandarmii au fost ezitanti si aproape complici cu tinerii care au comis actele huliganice din centrul Capitalei, in acest weekend.

Reactia Jandarmeriei in fata violentelor din Bucuresti a fost "mai mult decat ezitanta, pentru ca in raport cu proportia combatantilor din Piata Unirii, foarte putini oameni care provocau violente, care distrugeau gratuit, care incercau sa creeze o anumita stare de spirit si dupa parerea mea, sa motiveze o anumite atitudine publica, in sensul de a-i compromite pe cei care manifestau pasnic, reactia Jandarmeriei a fost una mai mult decat ezitanta, aproape complice", a spus Nicolai la RFI.

Norica Nicolai: Basescu trebuie sa vina in fata Parlamentului

Vicepresedintele PNL apreciaza, in schimb, reactia de luni seara a jandarmilor, chiar daca nu au mai avut loc violente in Bucuresti. "Faptul ca aseara si-au intrat in atributiile pe care legea le confera ii onoreaza si eu salut acest tip de comportament", declara Norica Nicolai.

Jandarmeria, pagube de peste 150.000 de lei in urma protestelor din Capitala

Societatea civila si clasa politica sunt divizate in privinta reactiei jandarmilor in timpul violentelor de duminica seara, din Bucuresti. Daca unele voci acuza fortele de ordine ca nu au fost echipate corespunzator si nu au putut preveni formarea unor grupuri de turbulenti, altele apreciaza faptul ca scutierii nu au intervenit prea dur, pentru a nu-i provoca si mai mult pe tinerii care aruncau cu pietre si sticle incendiare.

Citeste mai mult despre Norica Nicolai: Reactia Jandarmeriei in fata violentelor a fost ezitanta, aproape complice pe RFI.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News