Norica Nicolai: Nu am incalcat legea!

Vineri, 11 Ianuarie 2008, ora 21:37 3424 citiri

"Nu am incalcat legea", a afirmat Norica Nicolai in prima sa declaratie de la izbucnirea scandalului dintre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, pe fondul numirii sale in functia de ministru al Justiei.

Referitor la incidentul din 1987, Norica Nicolai a declarat ca "este o minciuna sfruntata". "Ca jurist, afirm cu toata convingerea ca daca s-ar fi intamplat asa, as fi fost acuzat pentu fals si uz de fals. Nu am fost acuzata in Romania si nici altundeva in lume", a declarat Nicolai.

- Adrian Nastase: Basescu se teme de Norica Nicolai in CSAT

- Basescu: Norica Nicolai a condamnat un nevinovat

- Turcan: Norica Nicolai si-a recunoscut faptele atat in 1987 cat si in 1991

Nicolai a adaugat ca, in cazul in care ar fi fost vinovata de faptele de care o acuza presedintele, nu ar fi ezitat sa-si retraga candidatura pentru functia de ministru al Justitiei.

Mai mult, Nicolai a spus ca a discutat, in ultimele zile, cu foarte multi colegi liberali, care au sustinut-o.

"Cand m-am inscris in PNL, m-am inscris cu ferma convingere ca trebuie sa facem uitate urmarile unui sistem opresiv. Asta seara am inteles ca imi este mult de lucru pentru a avea in aceasta tara o democratie reala, adevarata", a mai spus Norica Nicolai, referindu-se la conferinta de presa de la ora 19:00, sustinuta de presedintele Basescu, care a subliniat ca nu va semna niciodata decretul de numire a Noricai Nicolai in functia de ministru al Justiei.

"Asta seara mi-am adus aminte de visele mele de copil, din anii '50, '60. In aceasta seara, Traian Basescu a incercat sa aduca Romania la acei ani de cosmar si m-am simtit ca om, ca femeie, ca om politic anchetata de fosta Securitate pentru ca, vreau sa stiti, asa-zisa mapa profesionala era elaborata in acele vremuri de organele de Securitate.

In aceasta seara, Traian Basescu ne-a dovedit ca fosta Securitate a supravietuit, fiind un colaborator de nadejde al presedintelui Romaniei", a declarat Nicolai, care l-a acuzat pe seful statului ca foloseste instrumentele fostei Securitati.

"Asta seara, Traian Basescu ne-a demonstrat ca Securitatea a supravietuit. El este cel care a vazut acele dovezi, el este cel care a judecat, el este cel care a dat verdictul. Orice aparare este inutila fiindca verdictul a fost dat", a continuat liberalul.

"Din fericire, nu mai traim in Romania de dinainte de '89. Am invatat ca daca cedezi in fata unui sistem abuziv, nu rezolvi nimic", a adaugat Norica Nicolai.

Candidata la postul de ministru al Justitie i-a transmis public un mesaj personal presdintelui Basescu. "Viata mea, domnule presedinte, este o realitate normala. Cu bune, cu rele, cu greseli pe care mi le asum, cum este incidentul cu nepoata pe care il invocati si pe care si astazi il regret. Folosesc acest prilej sa imi cer scuze inca o data.

Ceea ce ati facut dumneavoastra in ultimele zile, punand la indoiala calitatea mea morala ca femeie si ca om, calitatea mea profesionala care in acesti ani nu a fost contestata niciodata, ma indreptateste sa va calific, domnule presedinte, ca avand un comportament nedemn pentru un barbat si abuziv pentru un presedinte al Romaniei", a apreciat Norica Nicolai.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, in conferinta de presa de la ora 19:00, ca nu va semna niciodata numirea Noricai Nicolai in functia de ministru al Justitiei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News