Norica Nicolai, nominalizata ministru al Justitiei

Luni, 17 Decembrie 2007, ora 11:48 2811 citiri

Norica Nicolai a fost nominalizata, luni, pentru functia de ministru al Justitiei. Se pare ca ea a fost propusa in sedinta Biroului Politic Central de luni chiar de premierul Tariceanu, despre care se spunea ca nu o doreste la Justitie pe Nicolai.

Singurul care s-a opus acestei propuneri a fost vicepresedintele Dan Radu Rusanu, care si-a motivat votul prin faptul ca trebuie sa fie democratie si BPC sa nu ia o decizie in unanimitate.

- Norica Nicolai: Basescu nu are motive sa respinga nominalizarea mea

- Nicolai: Nu voi fi un ministru partizan (VIDEO)

- Geoana nu crede in sansele lui Nicolai

- Chiuariu: Nicolai este o alegere potrivita

- PNL o cauta pe Norica, ministru pentru Justitie

- Norica Nicolai - Biografie

Nominalizarea Noricai Nicolai a ajuns chiar luni la Palatul Cotroceni, preseditele Traian Basescu urmand sa-si dea avizul. Potrivit procedurilor, Nicolai isi poate prelua portofoliul dupa ce presedintele Basescu semneaza decretul prin care o accepta in functie si dupa ce, formal, depune juramantul la Palatul Cotroceni.

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu, cel care a avut rezerve fata de numirea lui Nicolai, preferand desemnarea unui specialist din afara partidului, a refuzat sa dea declaratii la finalul Biroului Politic Central al partidului. Norica Nicolai ar fi prima femeie din Cabinetul Tariceanu II.

Procuror de formatie, Nicolai este si una dintre cele mai puternice voci ale partidului si a facut parte si din comisia juridica a Senatului.

Daca ar fi propusa de partid, Norica Nicolai a declarat recent ca ar accepta postul. Vicepresedintii Crin Antonescu, Ludovic Orban si Puiu Hasotti, precum si numerosi parlamentari liberali au amenintat ca vor cere remanierea Guvernului, daca premierul nu o accepta pe Norica Nicolai la Justitie.

Tudor Chiuariu si-a dat demisia din functia de ministru al Justitiei dupa doar noua luni la carma Ministerului Justitiei, iar Norica Nicolai face parte din grupul celor care i-au cerut premierului Tariceanu inlaturarea lui Chiuariu de la Justitie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News