Norica Nicolai, mesaj pentru Ponta: Sunt destui ministri PSD care ar trebui certati

Joi, 13 Iunie 2013, ora 10:391562 citiri
Norica Nicolai, mesaj pentru Ponta: Sunt destui ministri PSD care ar trebui certati
Foto: Ziare.com

Admonestarea ministrului Culturii de catre premierul Victor Ponta nu este fondata. Sunt destui ministri socialisti care ar trebui certati. Andrei Marga este persoana potrivita pentru ICR si nu trebuie schimbat din functie. Declaratiile au fost facute de vicepresedintele executiv al PNL, europarlamentarul Norica Nicolai.

Premierul Victor Ponta l-a certat pe ministrul Culturii, Daniel Barbu, pentru o declaratie prin care punea la indoiala modelul german de disciplina fiscala. Seful Executivului i-a cerut de asemenea demnitarului liberal sa propuna masuri, inclusiv politice, pentru problemele de la ICR, impreuna cu ministrul de Externe si cu Senatul.

Pe de alta parte, Ponta a cerut un control la Ministerul de Finante, condus de liberalul Daniel Chitoiu, dupa incurcatura provocata de publicarea unei variante gresite a Ordonantei privind impozitarea cu 85% a unor salarii compensatorii la Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Vicepresedintele executiv al PNL, Norica Nicolai, spune ca "intr-o coalitie exista intotdeauna si un anumit tip de orgolii".

"Sunt destui ministri socialisti care ar trebui certati, dar premierul prefera s-o faca cu ministrii liberali", a spus Nicolai, la RFI Romania.

Ponta ii inchide gura lui Barbu, dupa ce a criticat-o pe Merkel: Nu mai sunteti analisti politici

In ceea ce priveste ICR-ul, "admonestarea domnului Barbu, nu o consider fondata, pentru ca ICR-ul se afla sub controlul Senatului, in conformitate cu noua lege", considera vicepresedintele executiv al PNL.

Pe de alta parte, europarlamentarul liberal comenteaza declaratia lui Daniel Barbu privind modelul fiscal german "nepotrivit" pentru celelalte tari ale UE: "Sa stiti ca afirmatia asta pe care domnul Barbu a facut-o se face din ce in ce mai des la Bruxelles si la Strasbourg de catre foarte multi lideri europeni. (...) Domnul Barbu a vorbit ca om politic".

Ponta, nemultumit de activitatea ICR: Barbu, pus sa il analizeze pe Marga

Intrebata daca ar trebui schimbat Andrei Marga de la sefia ICR, Norica Nicolai a raspuns: "Nu, categoric!".

"Domnul Marga este persoana potrivita pentru ICR, este un om de carte, un om de cultura si n-as vedea un functionar oarecare in fruntea ICR-ului, fie el si apartinand unui partid politic. Probabil ca sunt niste chestiuni manageriale, pe care domnul Marga cu siguranta le va rezolva. Stiu foarte clar ca este un conflict intre vechea administratie a ICR-ului si actuala administratie, lucrurile astea sunt firesti intr-o tara ca Romania, in care e greu sa intelegem schimbarea de putere si limitele acestei schimbari, dar nu cred ca ICR-ul este marea problema a guvernarii in Romania", a mai afirmat Norica Nicolai.

Citeste mai multe despre Norica Nicolai: Sunt destui ministri PSD care ar trebui certati, pe RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News