Norica Nicolai: Kelemen Hunor va privilegia interesele UDMR

Luni, 28 Februarie 2011, ora 20:311206 citiri
Norica Nicolai: Kelemen Hunor va privilegia interesele UDMR
Foto: Arhiva

UDMR guverneaza in interesul sau, nu in interesul national, afirma vicepresedintele PNL, Norica Nicolai. Ea cere noului lider al Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania sa faca o analiza foarte serioasa a prezentei formatiunii in Guvern.

Usa Uniunii Social Liberale a fost intotdeauna deschisa pentru UDMR, spune Norica Nicolai, la RFI. Totusi, formatiunea maghiara trebuie sa-si faca o analiza, pentru a vedea daca mai merita sau nu sa ramana in Guvern, da de inteles vice-presedintele liberal.

"Cred ca domnul Kelemen Hunor, coordonat de Marko Bela va continua aceeasi politica de privilegiere a intereselor Uniunii si mai putin de o analiza solida a interesului national", declara ea.

Alegeri in UDMR: Kelemen Hunor a castigat sefia Uniunii

Norica Nicolai atrage atentia Uniunii ca "nu mai suntem in aceeasi conjunctura politica in care UDMR-ul s-a obisnuit sa guverneze".

"UDMR-ul trebuie sa-si faca o analiza foarte riguroasa a situatiei lui, pentru ca nu mai suntem in aceeasi conjunctura politica in care UDMR-ul s-a obisnuit sa guverneze. Aceasta tara are foarte multe probleme si nu cred ca doar interesele de partid si interesele grupului pe care-l reprezinta pot fi decisive pentru prezenta sau nu a UDMR-ului la guvernare", explica vicepresedintele PNL.

Un premier independent cu "personalitate si viziune" va putea fi performant in Romania. Declaratia ii apartine vicepresedintelui PNL, Norica Nicolai. Ea mai spune la RFI ca exista potentiali prim-ministri independenti, dar Traian Basescu "nu i-a gasit".

Citeste mai multe despre Norica Nicolai ar accepta un premier independent pe RFI.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News