Norica Nicolai: Inchisoarea CIA nu era decat un proiect (Video)

Joi, 13 August 2009, ora 09:56 2189 citiri

Norica Nicolai a declarat joi ca inchisoarea CIA de pe teritoriul Romaniei mentionata de ziarul "New York Times" ar fi fost doar in stadiul de proiect.

"Informatia vine de la un inalt oficial american, fostul sef al bazei principale de aprovizionare a CIA din Europa, care vorbea nu de existenta unor inchisori pe teritoriul Romaniei si a altor doua state europene, ci de un proiect care viza amplasarea lor", a declarat Norica Nicolai, la Realitatea TV.

Vlad Nistor, analist de politica externa, a declarat la Antena 3 ca, desi sursa publicatiei americane este una credibila, ar fi trebuit sa fie date mai multe detalii despre locatia inchisorii. Mai mult, daca ar fi fost vorba despre un proiect al unei inchisori, e posibil ca acesta sa fie oprit din pricina schimbarii administratiei de la Casa Alba si a politicii externe.

"Odata cu schimbarea administratiei se produce o schimbare de atitudini si era firesc ca asemenea efecte colaterale sa se produca", a declarat Vlad Nistor.

Fostul sef al bazei principale de aprovizionare a CIA din Europa, Kyle D. Foggo, a declarat pentru "New York Times" ca in martie 2003 doi oficiali ai CIA i-au cerut sa-i ajute sa amenajeze inchisori secrete pentru unii din cei mai periculosi teroristi.

Foggo ar fi supervizat construirea a trei centre de detentie, fiecare conceput pentru a gazdui circa sase detinuti, potrivit unor fosti oficiali din serviciile de informatii, scrie cotidianul american.

Una dintre inchisori era o cladire renovata de pe o strada aglomerata din Bucuresti, au dezvaluit acesti oficiali citati de New York Times sub acoperirea anonimatului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News