Norica Nicolai: Inca nu avem capacitatea de a ne comporta ca niste europeni

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 22:531936 citiri
Norica Nicolai: Inca nu avem capacitatea de a ne comporta ca niste europeni
Foto: Antena 3

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a criticat dur decizia lui Crin Antonescu, de a muta partidul din familia europeana ALDE in PPE.

"Eu am fost omul care s-a abtinut de la acea decizie, luata imediat dupa alegeri. Statutul PNL permitea o consultare cu privire la afilierea la o familie politica doar in Congres. Pentru mine, ca om politic si ca jurist, legea-i lege. Si legea unui partid e Statutul", a declarat Norica Nicolai, la Antena 3.

Ea sustine ca gestul lui Crin Antonescu, care a scos partidul din familia europeana ALDE si l-a dus in PPE, tradeaza faptul "ca inca nu avem calitatea si capacitatea de a ne comporta ca niste europeni".

"Pentru ca un comportament european inseamna sa iti respecti regulile interne si sa ai un minim respect fata de partenerul extern, unde nu esti de ieri de azi", a mai spus europarlamentarul.

Norica Nicolai a spus ca inca este membru al ALDE, precizand ca spera ca acest lucru sa fie un lucru important in cadrul Congresului de sambata, unde se va discuta si uniunea cu PDL.

Disputa in PNL din cauza sotiei lui Crin Antonescu - Norica Nicolai face acuzatii grave

Anterior, europarlamentarul l-a acuzat pe Crin Antonescu de faptul ca a renuntat la tot pentru ca sotia sa, Adina Valean, sa poata ajunge vicepresedinte al Parlamentului European, dupa ce Partidul Popular European (PPE) a desemnat-o pe Valean candidat din partea grupului politic la aceasta functie.

In replica, fostul sef al liberalilor a mentionat ca Norica Nicolai debiteaza "niste lucruri total neadevarate", pentru ca un astfel de post nu se poate negocia.

C.P.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News