Norica Nicolai: Imi e greata de cum functioneaza multe lucruri in tara asta

Joi, 18 Martie 2010, ora 18:46
4587 citiri
Norica Nicolai: Imi e greata de cum functioneaza multe lucruri in tara asta
Foto: Cotidianul

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai spune ca ceea ce se intampla in Romania in legatura cu instrumentarea anumitor dosare si cu tentative de genul revocarii lui Mircea Geoana din functia de presedinte al senatului ii provoaca "greata".

"Nu cunosc amanunte despre cazul Catalin Voicu, dar precizez ca in conformitate cu procedurile parlamentare, senatul va trebui sa se pronunte dupa ce Comisia Juridica va intocmi un raport pe baza documentelor prezentate de Parchet. Nu cred ca este relevant ce contine acest dosar sau daca intre el si revocarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al senatului exista vreo legatura. Totusi, cred ca in acord cu toate regulile europene, libertatea este regula si privarea de liberatate este exceptia.

Pentru ca am fost senator si am citit in calitate de presedinte al Comisiei Juridice documente care vizau dosare penale ale unor ministri, marturisesc cu amaraciune ca imi este greata de modul in care functioneaza multe lucruri in tara asta.

Nu cred ca trimiterea dosarului Voicu cu cererea de arestare preventiva in senat s-a facut pentru ca senatorii sa citeasca amanunte picante despre domnul Voicu sau anumiti lideri ai PSD si asta sa determine decizia de revocare a lui Geoana, dar daca ar fi asa, ar fi trist si pentru cei care au instrumentat dosarul si pentru cei care citesc", a declarat Norica Nicolai, pentru InPolitics.

Vicepresedintele PNL sugereaza ca toti cei care au plecat din partidele lor si s-au inscris in grupul independentilor lui Gabriel Oprea au fost santajati.

Norica Nicolai: Trebuie sa gandesti cu ovarele ca sa-l mai crezi pe Basescu

"Nu stiu daca este vorba de dosare penale, dar inscrierea acestora intr-un grup de independenti care sustin puterea poate demonstra existenta unor 'stimulente' din partea PD-L, partid interesat sa isi constituie o majoritate in Parlament. Parafrazand o celebra expresie a perioadei interbelice, aceea cu santajul si etajul, pot spune ca exista o legatura intre santaj si majoritatea acestor parlamentari", a mai spus Nicolai.

Aproape o zecime din populatia tarii are potential infractor

Liderul liberal mai spune, referitor la declaratia procurorului general Laura Codruta Kovesi, care anunta ca exista in Romania 1,4 de milioane de dosare penale pe rol, ceea ce ar reprezenta 6% din populatia tarii, ca procentul este mai degraba de 9%.

"Aceasta cifra afirma ca aproximativ 6% din populatia Romaniei este certata cu legea. Daca insa calculam acest procent luand in considerare faptul ca 5,5 milioane din populatie o reprezinta copiii, care teoretic nu pot face obiectul legii penale decat in anumite conditii prevazute de lege, procentul ar fi de 9%, aproape o zecime din populatie. In acest caz, cresterea criminalitatii este alarmanta", a mai spus Nicolai.

TV Ziare.com: Norica Nicolai: Romania are un avantaj strategic in securitatea UE

Ea a avertizat si ca justitia va intra in colaps din cauza supraaglomerarii judecatorilor.

"Nu pot spune insa ca aceste persoane au incalcat legea, intrucat nu imi dau seama cate din aceste dosare vor fi rezolvate printr-o sentinta de condamnare definitiva. Dar nici nu pot sa nu constat faptul ca procurorii romani sunt supraaglomerati in realizarea anchetelor penale si ca se impune o regandire a numarului acestora astfel incat actul de justitie sa fie corect si sa aiba eficienta in aflarea adevarului si stabilirea vinovatiei", a mai spus Norica Nicolai.

Hayssam, Necolaiciuc si Popa, sperietorile politice folosite de putere

Cat despre topul celor mai cautati infractori - Omar Hayssam, Mihai Necolaiciuc si Nicolae Popa, Nicolai spune ca sunt doar "sperietori" folosite de putere pentru a baga frica in politicieni.

"Am aflat de la cele mai inalte autoritati ale statului ca extradarea acestor trei persoane este iminenta si ca tragerea lor la raspundere penala sau executarea pedepselor se va realiza in curand. Ori oficialii din Ministrul Justitiei care se ocupa de realizarea acestor proceduri de extradare ii dezinformeaza pe ministri si pe presedinte, ori nu exclud ca aceste persoane sa fie folosite pe post de 'sperietori' politice pentru diversi oameni politici sau de afaceri in momente politice decisive, cum ar fi alegerile.

De altfel, in ceea ce-l priveste pe Omar Hayssam, statul sirian nu a furnizat niciun raspuns pana acum, iar pentru domnul Necolaiciuc, putem astepta si doi ani. In cazul extradarii lui Nicolae Popa, subiect aparut in perioada de campanie, mi s-a parut absolut ciudat faptul ca autoritatile romane au invocat un acord de extradare cu Indonezia, acord inexistent", a mai spus Norica Nicolai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Norica Nicolai greata Romania, #coruptie justitie Romania Nicolai , #europarlamentar