Norica Nicolai il contrazice pe Ponta

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 11:04
3770 citiri
Norica Nicolai il contrazice pe Ponta
Foto: Arhiva

"Va fi dificil sa promovam un roman la conducerea NATO pentru actualul mandat", declara europarlamentarul liberal, Norica Nicolai.

Vicepresedintele executiv al PNL sustine, la RFI Romania, ca sansele Romaniei de a prelua postul de secretar general sunt mai degraba "mici si simbolice". Nicolai precizeaza ca s-ar putea pune problema, eventual, ca Romania sa primeasca postul de secretar general adjunct.

Premierul Victor Ponta spunea luni seara ca este foarte posibil ca viitorul secretar general al NATO sa provina din tarile noi membre ale organizatiei, respectiv Romania sau Polonia si ca "un roman", care nu este Traian Basescu, a venit la el si i-a cerut sprijin in acest sens, evitand sa spuna insa daca acesta este senatorul PSD, Mircea Geoana.

Citeste si Ponta: E foarte posibil ca viitorul secretar general al NATO sa provina din Romania

Europarlamentarul Norica Nicolai precizeaza insa ca s-ar putea pune problema, eventual, ca Romania sa primeasca postul de secretar general adjunct al NATO.

"Inteleg ca exista o propunere pentru functia de secretar general adjunct a unui roman, nu pentru functia de secretar general si aceasta in presa romaneasca s-a speculat ca ar fi vorba de presedintele Traian Basescu sau de Mircea Geoana. Daca vreti, in ceea ce-l priveste pe presedintele Traian Basescu, o functie de secretar general adjunct, din punctul de vedere al Romaniei, nu al domniei sale, este greu acceptabila.

Sa pleci din sef de stat si sa fii secretar general adjunct inseamna ca tara ta nu se bucura de consideratia necesara si nu este de acceptat", a adaugat liberala.

Cieste mai multe despre Norica Nicolai: Sansele Romaniei sa preia conducerea NATO sunt mici si simbolice pe RFI Romania.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Norica Nicolai Romania NATO, #Romania conducere NATO reactie , #europarlamentar