Norica Nicolai gata sa colaboreze cu presedintele Basescu

Marti, 18 Decembrie 2007, ora 20:34 829 citiri

Ministrul Justitiei, Norica Nicolai, a declarat, marti, ca este gata sa colaboreze cu presedintele Traian Basescu, considerand ca ambele parti au obligatia morala de a dialoga in interesul justitiei si, mai ales, in scopul asigurarii independentei politice a acesteia.

"Eu cred ca dincolo de adversitatea politica dintre mine si Traian Basescu, o minima morala si responsabilitate politica ne obliga pe amandoi sa colaboram prentru a scoate justitia de sub discursul acesta politic. Avem interesul de a colabora cu totii pentru a arata ca justitia este independenta", a spus ministrul justitiei, la Realitatea TV.

"Din punctul meu de vedere, colaborarea mea cu presedintele Romaniei este foarte importanta si in CSM, unde presedintele are un rol foarte important dat prin Constitutie si in CSAT", a continuat Nicolai, insistand asupra faptului ca adversitatile si background-ul politic care o despart de Basescu nu ar trebui sa fie un imprediment in calea unei colaborari care sa reafirme independenta justitiei.

Nicolai a fost desemnata, luni, pentru postul de ministru al Justitiei de Biroul Politic Central al PNL, cu 28 de voturi pentru si doar unul impotriva. Premierul a trimis presedintelui Basescu propunerea de numire a Noricai Nicolai, insa seful statului nu a facut pana acum niciun fel de aprecieri legate de numirea acesteia in postul de ministru al Justitiei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News