Norica Nicolai face praf legile penale

Luni, 30 Iunie 2008, ora 15:33 2727 citiri

Presedintele Comisiei Juridice din Senat, Norica Nicolai, a declarat, luni, in cadrul unui simpozion dedicat Zilei Justitiei, ca legile din domeniul penal sunt proaste, pentru ca au fost elaborate cu superficialitate de oameni care nu au competente juridice.

Totodata, vicepresedintele Senatului considera ca slaba legiferare in domeniul penal se reflecta in calitatea actului de justitie, din cauza caruia tot avem de suferit, anunta NewsIn.

Norica Nicolai a afirmat ca doreste ca, in viitoarea sesiune parlamentara din toamna, sa se adopte un nou cod civil si de procedura penala care sa raspunda noilor realitati din Romania.

"Am tot respectul pentru geniul lui Napoleon si pentru marii nostrii inaintasi juristi, dar acum viata si realitatile sunt altele si trebuie sa le cuprindem in viitoarele legi", a adugat Norica Nicolai.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lidia Barbulescu, considera ca principalele probleme ale justitiei sunt neunificarea practicii judiciare, neexistenta unui proiect complex de resurse umane si neconsolidarea transparentei actelor de justitie.

Secretarul de stat in Ministerul Justitiei, Theodor Nicolescu, a tinut si el un discurs, in care i-a felicitat pe magistrati. El a spus ca aceste felicitari vin putin tardiv, avand in vedere ca Ziua Justitiei a avut deja loc, moment in care presedintele UJR, Gavril Chiuzbaian, i-a atras atentia ca Ziua Justitiei este in prima saptamana din luna iulie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News