Norica Nicolai, despre moartea lui bin Laden: Razbunarile vor veni

Marti, 03 Mai 2011, ora 13:341228 citiri
Norica Nicolai, despre moartea lui bin Laden: Razbunarile vor veni
Foto: Antena 3

Norica Nicolai, vicepresedinte al subcomisiei pentru Securitate si Aparare din PE, este de parere ca, in urma mortii liderului al Qaida, Osama bin Laden, "razbunarile vor veni" si ca scutul antiracheta american plaseaza Romania in pozitie de "aliati fideli".

In ceea ce priveste masura de a permite aeronavelor americane de a tranzita teritoriul romanesc si de a folosi aeroporturile, Norica Nicolai spune ca este o decizie "absolul fireasca", atata vreme cat trupele se indreptau catre Afganistan.

"Este absolut firesc, in masura in care aceste trupe se deplaseaza in Afganistan. Daca insa se vor deplasa pentru un potential conflict intr-o alta zona, lucrurile trebuie discutate", a declarat Norica Nicolai.

Aceasta a adaugat, referitor la declaratiile presedintelui care sustine ca Romania se afla la "cel mai inalt nivel de securitate din istoria sa", ca discutiile privind scutul antiracheta se poarta de mult timp.

Traian Basescu: Scutul antiracheta va fi in judetul Olt, la Deveselu

"Scut antiracheta aveam demult, din urma cu doi ani exista cererea SUA de a pune pe teritoriul Romaniei dupa ce Cehia a declinat aceasta cerere. Toata aceasta situatie ne pozitioneaza in aliati fideli ai Statelor Unite, insa riscurile teroriste sunt dincolo de acest tranzit al trupelor americane", a declarat Norica Nicolai.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca partea din Romania a scutului antiracheta american va fi gazduita in fosta baza aeriana din Deveselu, judetul Olt.

Osama bin Laden, gasit cu informatii provenite din centrele CIA din Romania

Statul roman a dat permisiunea SUA sa foloseasca baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu si portul Constanta pentru tranzitul trupelor si materialelor de razboi americane dinspre si inspre teatrele de razboi din Irak si Afganistan, a adaugat presedintele.

Citeste si:
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News