Norica Nicolai critica in PE desfiintarea Agentiei pentru Egalitatea de Sanse

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 20:071286 citiri
Norica Nicolai critica in PE desfiintarea Agentiei pentru Egalitatea de Sanse

Eurodeputatul PNL Norica Nicolai a criticat, intr-un discurs sustinut in PE, decizia Guvernului de desfiintare a Agentiei Nationale pentru Egalitate de Sanse, apreciind ca masura demonstreaza "o profunda lipsa de respect" fata de principiul european al egalitatii de gen.

"Protestez fata de dizolvarea ANES. Guvernul Romaniei a luat aceasta decizie fara consultarea unor experti in domeniu. Consider ca prin aceasta masura Guvernul arata o profunda lipsa de respect pentru unul din principiile fundamentale ale Uniunii Europene: egalitatea intre femei si barbati!

De altfel, Parlamentul European a conchis in Rezolutia sa din 17 iunie 2010 ca actuala criza economica si financiara nu poate si nu trebuie sa fie un motiv pentru incetinirea progresului facut in sensul implementarii politicilor privind egalitatea de sanse", se arata intr-un comunicat.

Norica Nicolai a anuntat, cu aceasta ocazie, ca a interpelat Comisia Europeana pe aceasta chestiune, motivand ca desfiintarea agentiei sfideaza principiul european conform caruia politicile in domeniul egalitatii de sanse sunt instrumente esentiale pentru asigurarea cresterii economice, in special in contextul Strategiei Lisabona.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News