Norica Nicolai: Bucurestiul e egal cu Bruxelles

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 16:464305 citiri
Norica Nicolai: Bucurestiul e egal cu Bruxelles

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai s-a aratat satisfacuta de rezultatele dezbaterii de miercuri din Parlamentul European, in care a fost ridicata problema respectarii democratiei si statului de drept de catre Guvernul USL.

"A iesit asa cum nu-mi doream prin prisma faptului ca nu voiam ca disputa interna sa fie exportata. PDL a considerat ca va continua sa dea o palma USL, dar s-au inselat amarnic, din punctul asta de vedere a iesit cum imi doream", a declarat Nicolai pentru Ziare.com.

Ea a laudat reactia colegilor sai europarlamentari din PSD si PNL fata de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durrao Barroso, si comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding.

"Reactia a fost una corecta, a unor oameni care inteleg ca sunt dintr-o tara membra a Uniunii Europene, ca Bucurestiul e egal cu Bruxelles", a adaugat eurodeputatul liberal.

Nicolai a condamnat atitudinea europarlamentarilor PDL, despre care spune ca sunt vinovati de a fi "nu fi precupetit niciun efort" pentru a crea o imagine proasta Romaniei la Bruxelles.

"Colegii nostri au scris scrisori aici, au organizat dezbaterea, noi n-am utilizat niciodata aceasta procedura", a mai spus aceasta.

Dezbaterea privind starea democratiei din Romania a prilejuit schimburi aprinse de replici intre europarlamentarii PDL si colegii lor din PPE pe de o parte si europarlamentarii PSD si PNL si colegii socialisti si liberali pe de alta.

Ultimii i-au atacat pe presedintele Comisiei, Manuel Barroso, si pe comisarul Reding pentru criticile acestora la adresa guvernului Ponta din timpul suspendarii presedintelui Traian Basescu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News