Norica Nicolai: Basescu nu are motive sa respinga nominalizarea mea

Luni, 17 Decembrie 2007, ora 20:46 784 citiri

Presedintele Traian Basescu nu are motive temeinice "sa nu aprobe nominalizarea mea" in functia de ministru al Justitiei, a declarat Norica Nicolai, invitata la emisiunea "Stirea zilei", transmisa de postul Antena 3.

Potrivit Noricai Nicolai, Traian Basescu nu are de ce sa nu o accepte la carma Ministerul de Justitie, cu exceptia unui incident legat de nepoata sa.

"In aceasta perioada s-a considerat ca un ministru care vine din societatea civila este echidistant, ca unul politic este partinitor dar important este cum este omul", a declarat Nicolai.

Norica Nicolai "are calitatea de a fi ministru. Stie ce sa faca fiindca a lucrat direct in sistem. Un neajuns ar fi ca a venit pe acest fond judiciar", a spus fostul ministru al Justitiei, Cristian Diaconescu, contactat telefonic, referindu-se la faptul ca jurista ar mai avea noua luni pana la sfarsitul mandatului de ministru al Justitiei.

Mai mult, in opinia lui Diaconescu, "exista un paradox. Norica Nicolai trebuie sa se lupte pentru a avea sprijinul politic de a inlatura politicul din Justitie".

Pe de alta parte, vicepresedintele PSD Victor Ponta, contactat si el telefonic, spera ca "doamna Nicolai sa scoata Justitia din campul de lupta dintre cele doua Palate (...) Vreau ca doamna Nicolai sa scoata caruta justitiei din sant".

Totodata, Victor Ponta a mai spus ca o va critica pe Norica Nicolai, fiindca are pe cine critica. "La bietul Chiuariu nu am avut ce critica. Ce sa critic la el?", s-a intrebat, ironic, Ponta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News