Nicolai: Tariceanu nu a facut nicio propunere privind modificarea statutului PNL

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 17:28
1644 citiri
Nicolai: Tariceanu nu a facut nicio propunere privind modificarea statutului PNL
Foto: Arhiva

Presedintele Comisiei de Statut a PNL Norica Nicolai a declarat, vineri, ca senatorul Calin Popescu-Tariceanu nu a avut nicio propunere privind modificarea statutului, apreciind ca reactiile fostului premier nu aduc profit partidului liberal.

"Domnul Tariceanu nu a facut niciun fel de propunere comisiei pentru statut, asa cum scriu procedurile noastre prevazute si in statut si in regulament. Era foarte firesc, era o chestiune care tinea de consecventa propunerilor dnului Tariceanu ca aceste propuneri sa fie trimise partidului pentru a fi analizate. Nu vreau sa cred ca nu au fost decat declaratii de presa care in niciun caz nu sprijina o formula de intarire si modernizare a PNL", a declarat Nicolai.

De asemenea, ea a punctat ca reactiile senatorului PNL nu aduc profit partidului. "In viata fiecarui lider politic exista un pret al deciziei, pretul acesta poate fi confimarea valorii pe care liderul crede ca o are, poate fi frustrarea, poate fi orgoliul, poate fi manipularea. Cert este ca m-am abtinut sa fac consideratii de valoare cu privire la motivele pentru care dnul Tariceanu are o anumita reactie, ele nu ma privesc. Singurul lucru pe care l-am afirmat este rezultatul acestui tip de reactie, care in niciun caz nu-i profita PNL", a mai afirmat aceasta.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat recent ca PNL trebuie sa-si aleaga prezidentiabilul prin alegeri interne.

In Statutul PNL va fi trecuta apartenenta la ALDE

Nicolai a mai declarat, vineri, ca s-a hotarat ca in statutul partidului sa fie trecuta apartenenta liberalilor la grupul ALDE, apreciind ca astfel nu vor mai exista discutii referitoare la alte optiuni ideologice.

"Chestiunea asta se va reflecta in Statut, ca sa nu avem niciun fel de discutie cu privire la alte optiuni de ideologie. Va fi trecuta in statut apartenenta la grupul ALDE, aceasta este o decizie deja luata", a sustinut europarlamentarul PNL.

De asemenea, Nicolai a sustinut ca va fi modernizata activitatea manageriala a Secretariatului General, punctand ca PNL nu are nevoie de rebranduire, ci de o afirmare a identitatii sale ca fiind singurul partid de continuitate politica de la infiintarea sa.

"Nu am luat o decizie pentru ca nu avem capacitatea si competenta de a lua o decizie cu privire la Statutul partidului, decizia o va lua Delegatia Permanenta a partidului (...) Statutul va reflecta conditia PNL din acest moment, suntem deja un partid mare, un partid cu structuri numeroase, cu foarte multi demnitari, ceea ce nu s-a intamplat niciodata in istoria noastra.

Toate acestea vor fi reflectate in forma organelor de conducere, este un statut care privilegiaza legitimitatea membrilor alesi, reprezentantivitatea organizatiilor judetene si a demnitarilor partidului si care va moderniza activitatea manageriala a Secretariatului General si a partidului in ansamblul sau. (...)

De rebranduit, PNL nu are nevoie, singurul lucru care va trebui trecut in statut este un preambul in care ne afirmam identitatea de singurul partid istoric din Romania, singurul partid de continuitate politica de la infiintarea sa, partid national si liberal in acelasi timp", a mai explicat aceasta.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Norica Nicolai statut PNL, #PNL statut comisie, #Tariceanu statut PNL , #PNL