Nicolai: PD-L, expresia cea mai pura a oportunismului romanesc

Duminica, 11 Aprilie 2010, ora 18:14
1334 citiri
Nicolai: PD-L, expresia cea mai pura a oportunismului romanesc
Foto: noricanicolai.ro

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a declarat duminica, la Bistrita, ca PD-L este expresia cea mai pura a oportunismului romanesc si ca, "din pacate", conduce intr-o perioada foarte dificila pentru Romanian.

"Noi niciodata nu ne-am umilit sau injurat adversarii politici. PD-L este expresia cea mai pura a oportunismului romanesc si, din pacate, acest oportunism conduce intr-o perioada foarte dificila pentru Romania. Acest partid a ratat sansa sa transforme criza pe care o traversam intr-o oportunitate pentru ca ceea ce leaga discursul politic si ceae ce se intamplia in economie este lipsa de moral.

Nu poti avea un discurs politic coerent daca nu ai o minima morala. Criza economica este, in opinia mea, una de sistem, a institutiilor si care are principala cauza una morala", a declarat Norica Nicolai.

Nicolai a criticat PD-L pentru politica de racolare de membri ai PNL.

"Am avut si vom avea in continuare colegi care nu se vor mai regasi in PNL, care au fost tradati in aspiratiile lor, dar nu e decat o forma de a spuse ca se tem pentru afacerile, libertatea lor, binele grupului din care fac parte.

Cand vom avea curajul sa spunem ca, indiferent de constrangeri, vom merge mai departe, sper ca si prin niste valori autentic democratice, atunci vom ispasi acest blestem autentic romanesc al oportunismului si fariseismului de care tara aceasta nu are nevoie, dar pentru care plateste si in acest moment", a declarat Norica Nicolai, potrivit careia cea mai mare problema a Romaniei este lipsa de resurse umane profesionista, morala si demna, dar PNL are potential din acest punct de vedere.

"E pacat ca ei sa astepte pe la usile demnitarilor politici si sa nu fie folositi pentru binele acestei tari.

Este marea noastra provocare care, prin reorganizarea partidului si prin abandonarea acestui balcanism politic prin care lideri politici prieteni se promoveze unul pe altul, in momentul in care partidul va reusi sa-si promoveze liderii politici care nu sunt prieteni cu un grup care conduce partidul, acest partid are sansa continuarii unei Romanii demne.

Altfel, niciodata nu vom reusi decat sa ajungem conjuntural la putere si sa marcam foarte putin istoria", a spus Norica Nicolai.

Norica Nicolai si Varujan Vosganian participa duminica la conferinta judeteana de alegeri a PNL Bistrita-Nasaud. La lucrari participa peste 360 de delegati din cei peste 400 convocati.

La functia de lider al organizatiei candideaza actualul lider interimar, Ioan Tintean, si Sorin Hangan, vicepresedinte al organizatiei municipale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
#Norica Nicolai, #Norica Nicolai PDL oportunism , #PNL