Nicolai: Nu voi fi un ministru partizan

Luni, 17 Decembrie 2007, ora 12:52 917 citiri

"Nu voi fi un ministru partizan, voi conduce acest minister in folosul Romaniei, care are nevoer de o justitie corecta si independenta", a declarat, luni, procurorul Norica Nicolai, proaspat nominalizat pentru functia de ministru al Justitiei de catre Calin Popescu Tariceanu.

Ea a precizat ca nu e o functie usoara si a mentionat ca si-a asumat aceasta raspundere pentru ca este om de lege, iar justitia trebuie sa fie "un palier de echilibru".

Nicolai a afirmat ca va incerca sa adopte, in timpul mandatului sau, un Cod Penal, care sa-l inlocuiasca pe cel vechi, pentru ca la 18 ani de la Revolutia din 1989, Romania nu are inca un Cod Penal modern.

"Nu sunt adepta modificarilor succesive sau prin ordonate de urgenta", a mai spus ea, adaugand ca va evalua legislatia relevanta in batalia contra coruptiei si va dispune elaborarea unei strategii de prevenire a coruptiei, mai ales ca tara noastra este singurul stat din UE care nu are o astfel de strategie.

"Nu imi dorec ca puscariile sa fie pline, ci sa se respecte legea si sa stabilizez acest declin de imagine al justitiei", si-a incheiat ea discursul, precizand ca nu isi doreste o justitie de opereta si de parada, ci una in care oamenii sa aiba incredere, o justitie care sa fie facuta in sala de judecata.

Nicolai a mai declarat ca accesul cetatenilor la justitie este ingradit, pentru ca acestia nu au posibilitatea sa isi sustina financiar un proces corect si nu isi pot apara drepturile, promitand ca se va gandi la un ajutor din partea satutului pentru cetateni in acest sens.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News