Nicolai: Nu prelungim mandatul Curtii de Conturi, asteptam promulgarea

Miercuri, 01 Octombrie 2008, ora 16:28 1576 citiri
Arhiva

Senatorul liberal Norica Nicolai a declarat miercuri ca saluta decizia Curtii Constitutionale in cazul legii Curtii de Conturi si ca se asteapta promulgarea actului normativ, deoarece Senatul nu intentioneaza sa mai prelungeasca mandatul actualei conduceri a Curtii.

"Salutam aceasta decizie si era fireasca, in opinia noastra. Aceasta modificare adusa de Senat punea in acord legea cu prevederile constitutionale si asteptam ca ea sa fie promulgata pentru a avea o noua Curte de Conturi pentru ca mandatul actualei Curti expira si punctul de vedere al Senatului este de a nu-l mai prelungi", a declarat, miercuri, senatorul liberal Norica Nicolai.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, miercuri, ca legea pentru modificarea si completarea legii privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi este constitutionala, dupa ce 60 de deputati au invocat incalcarea unor prevederi constitutionale.

In data de 19 septembrie 2008, 60 de deputati democrat-liberali au semnat o contestatie la Curtea Constitutionala, cu privire la modalitatea in care s-a adoptat cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu pe noua Lege de organizare si functionare a Curtii de Conturi.

Senatorii au decis pe 17 septembrie, cu unanimitate de 113 voturi, ca activitatea Curtii de Conturi sa se desfasoare in baza unui regulament propriu, parlamentarii PSD, PD-L, PNL, UDMR si PRM, respingand, astfel, principala obiectie a presedintelui Basescu care trimisese legea la Parlament, pentru reexaminare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News